Naar boven

Warm Nordic The Orange

De Warm Nordic The Orange serie bewijst maar weer dat wat goed is goed zal blijven. Het ontwerp van deze stoelen komt namelijk al uit 1955 en is ontworpen door de Deense architect en industrieel ontwerper Hans Olsen. Deze lichte en elegante stoel is een voorbeeld van het Deense modernisme waar we tot op de dag van vandaag van genieten. Hans Olsen was in zijn werk altijd op zoek naar de perfecte combinatie van comfort, functionaliteit en esthetiek. De mogelijkheden van het buigen van hout waren een inspiratiebron voor de vormen van zijn ontwerpen. Dit zien we duidelijk terug in de The Orange serie. De naam verwijst naar de vorm van het rug- en zitvlak die aan twee stukjes van een sinaasappelschil doen denken. De The Orange fauteuil is de meest pure uitvoering van het ontwerp en een echte aanwinst voor ieder interieur. Zie jij jezelf al in deze klassieker een sinaasappeltje eten?

Over Warm Nordic

Het verhaal van dit Deense merk begint bij Frantz Longhi en zijn verzameling van Scandinavische designklassiekers. De stukken uit de jaren 50 en 60 die hij op veilingen vond, gebruikte hij ook om restaurants mee in te richten. Daar merkte hij hoe groot de liefde van mensen voor de oude stoelen, tafels en lampen nog steeds is. Hij kreeg veel vragen over hoe mensen zelf aan de klassiekers konden komen en zag teleurgestelde gezichten als hij over de schaarste van deze producten begon. Hij besloot hier iets aan te doen en zo is Warm Nordic geboren. Een merk dat designklassiekers opnieuw tot leven brengt en de Deense warme ontwerpstijl van vroeger en nu in een uitgebreide collectie samenbrengt.

Comfortabele The Orange fauteuils van Warm Nordic

De stoelen uit deze collectie zijn gemaakt van eikenhout en je kunt zelf kiezen voor welke finish van het hout je wilt gaan. Elke finish komt met zijn eigen kleur en daarmee eigen uitstraling. De stoel in een zwartgelakte uitvoering is het meest uitgesproken en voelt modern aan terwijl de geoliede versie juist iets nostalgisch heeft. Je kunt ook kiezen of je voor een versie met bekleding wilt gaan. Vind je het belangrijk om wat zachter te zitten? Kies dan voor de The Orange fauteuil zitting gestoffeerd. Als je je rug graag voorziet van wat meer comfort kun je voor de The Orange fauteuil gestoffeerd gaan. Alle stoffen komen trouwens van kvadrat, de bekendste producent van stoffen voor in het interieur. Alle opties zijn dus prachtig, het is alleen enkel de vraag welke bij jou thuis het best tot zijn recht komt.

Warm Nordic The Orange bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Warm Nordic. Dat betekent dat wij alle producten uit de Warm Nordic The Orange collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.