Naar boven

Vitra Organic

De Vitra Organic serie stoelen is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Charles Eames en Eero Saarinen. De Vitra Organic chair stoel is een heerlijk zittende leesstoel of eetkamerstoel. Deze stoel is beschikbaar in verschillende varianten. Deze stoel werd al in 1940 ontworpen, maar pas tien jaar later kon Vitra de stoel in productie nemen. Dit kwam doordat het pas in de jaren 50 van de vorige eeuw mogelijk werd om organisch gevormde zitschalen in grote aantallen te produceren en uiteindelijk op de markt te brengen. Het ontwerp van deze stoel gaat dus al jaren terug, maar ondertussen is hij nog hartstikke modern. Heb je het gat in de zitting al ontdekt? Dit zorgt voor een luchtig doorkijkje in het interieur. Ben je benieuwd naar de andere variaties van deze stoel? Kijk dan snel verder! 

Vitra design

Vitra is een uniek designlabel dat zijn oorsprong vindt in Zwitserland. Al meer dan 65 jaar laat dit label haar geweldige design zien. Om dit prachtige design te realiseren, is er samengewerkt met bekende ontwerpers als Charles en Ray Eames en Hella Jongerius. Al sinds de jaren 50 brengt het bedrijf prachtige designmeubels, verlichting en woonaccessoires op de markt. Vitra heeft productievestigingen over de hele wereld waaronder in Duitsland, de Verenigde Staten en China. De producten van dit befaamde designmerk staan bekend om hun duurzaamheid en uniciteit. Je zou verbaasd zijn als je ontdekt hoeveel Vitra ontwerpen je al eens onder ogen hebt gehad! De producten van Vitra zijn bovendien ijzersterk en gaan al gauw een leven mee. Je vindt ze daarom zowel in particuliere woningen als op kantoren en in openbare instellingen.

Tijdloze Vitra Organic stoelen

Vaak wil je jarenlang genieten van stoelen. Met de Vitra Organic stoelen kan dat, omdat ze zo lekker tijdloos zijn. De Vitra Organic Highback stoel is de hoge variant uit deze serie. Hij is heerlijk om in te zitten en door de organische vormen ook zeer prettig voor het oog. Tenslotte wil het oog ook wat. In deze collectie vind je nog een uitvoering die gebruikt kan worden aan de eettafel. We hebben het dan over de Vitra Organic conference stoel. Hij heeft een breedte van 72,5 centimeter, een diepte van 61,5 centimeter en een hoogte van 93,5 centimeter. Heb je al een plekje in je huis of op je werkplek gereserveerd voor een van deze fraaie, tijdloze stoelen? Het is maar net waar je hem nodig hebt.

Vitra Organic bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij alle stoelen uit de Vitra Organic collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit de Vitra Organic collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een van onze Organic producten van Vitra, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.