Naar boven

Vitra Chair of The Century

In de Chair of The Century collectie van Vitra vinden we de bekende stoelen van dit merk in de nieuwste kleuren. De wereldberoemde Eames stoel van Vitra is ontworpen door het duo Charles & Ray Eames. Zij hebben enorm veel invloed gehad op de design- en cultuurontwikkelingen in de twintigste eeuw. De originele Eames Fiberglass stoel is door de jaren heen geëvolueerd en heeft meerdere generaties geïnspireerd. De Eames stoelen zijn haast niet meer weg te denken in woningen, kantoren en openbare ruimtes. Ook na zeven decennia is deze stoel nog steeds relevant. Je hebt er vast wel eens op gezeten. Begin 2019 introduceerde Vitra een nieuw kleurenpalet voor de bekende kuipstoelen van Eames onder de naam Chair of The Century. We laten je zien om welke kleuren het gaat.

Van Charles & Ray Eames tot Chair of The Century  

Charles & Ray Eames zijn misschien wel het meest bekende ontwerpersduo. Charles was een architect en Ray een kunstenares. Dit bijzondere tweetal trouwde in 1941 en bundelden hun talenten samen. Charles & Ray Eames namen in 1948 deel aan de ‘Low-Cost Furniture’ ontwerpwedstrijd van het Modern Museum of Art in New York. Hiervoor wilden ze een object ontwerpen van een goedkoop materiaal van hoge kwaliteit. Voor de wedstrijd ontwierpen zij de Fiberglass stoel. Een jaar later begonnen Charles & Ray met een nieuw project: het Eames House. In dit huis ontwierpen zij designproducten die aansloten op hun wensen en behoeften. Ze werden wereldberoemd en hun ontwerpen zijn vandaag de dag nog steeds bijzonder en relevant. Deze ontwerpen hebben met name de collecties van het designlabel Vitra sterk beïnvloed. De Chair of The Century is daar het perfecte voorbeeld van.

Helemaal van deze tijd: Chair of The Century voor Vitra

Om de rijke historie van de Eames stoel te vieren, heeft Vitra in nauwe samenwerking met het Eames Office een geheel nieuw kleurenpalet uitgebracht onder de naam: The Chair of a Century. Vitra is hiervoor het Eames archief ingedoken om het historische kleurgebruik van Charles & Ray Eames te onderzoeken. In de beginjaren gebruikten Charles & Ray Eames vooral veel neutrale tinten, omdat deze veelzijdig waren en in iedere interieursituatie paste. Het nieuwe kleurenpalet bestaat uit deze neutrale tinten en is samengevoegd met kleuren van de huidige en opkomende interieurtrends. Het nieuwe kleurenpalet is daarom onderverdeeld in drie kleurgroepen: Neutral Tones, Mid Tones en Bright Tones en is de perfecte combinatie tussen oud en nieuw.­­ Wat vind jij van de Chair of The Century stoelen?

Voor welke Chair of The Century stoel van Vitra kies jij? 

Dat kleur en materiaal hand in hand gaan mag wel duidelijk zijn. Vooral in het The Chair of a Century kleurenpalet benadrukken de kleuren de bijzondere eigenschappen van de verschillende materialen en vormen. Het nieuwe kleurenpalet is onderverdeeld in drie kleurgroepen: Neutral Tones, Mid Tones en Bright Tones. De Neutral Tones bestaan uit wit- en grijstinten en hebben een elegante en harmonieuze uitstraling. Deze kleuren zijn tijdloos en passen bij elke woonstijl en in ieder type interieur. De Mid Tones bestaan uit kleuren die warm en helder tegelijk zijn. Deze kleuren zijn alles behalve schreeuwerig en zijn gemakkelijk te combineren. De Bright Tones zijn levendig en stralen te allen tijde vrolijkheid uit. Deze kleuren zijn ideaal voor in kleurrijke ruimtes, buitenruimtes en het creëren van ware eyecatchers. Met het nieuwe en rijke kleurenpalet, de ruime keuze in materiaal, het ontwerp en de talloze onderstellen zijn er nu meer dan 100.000 combinaties mogelijk.

Vitra Chair of The Century bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij alle producten uit de Vitra Chair of The Century collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de fabrikant. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.