Naar boven

Senior Online Marketeer

Over de functie

Word jij enthousiast van design-merken binnen Home & Living, het experimenteren met nieuwe mogelijkheden in online marketing en het bereiken van direct resultaat? En heb je ervaring met de succesvolle inzet van grootschalige SEA campagnes? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

 

Flinders groeit hard in binnen- en buitenland. Als Senior Online Marketeer ben je onderdeel van het team waarin we marketingcampagnes ontwikkelen gericht op de verkoop van meer dan 36.000 designmeubels, lampen en woonaccessoires. Samen met je collega’s werk je aan geavanceerde Paid campagnes in Nederland en België. Jij speelt daarin een leidende rol en bepaalt met je collega’s wat er nodig is om onze marketingdoelstellingen te realiseren. Je bent verantwoordelijk voor de bestaande SEA inzet én bepaalt welke mogelijkheden er zijn om het resultaat te verbeteren. Je beschikt hiervoor over een groot budget (~€ 2 mio) en krijgt veel ruimte voor initiatief. Zo maak je bijvoorbeeld gericht keuzes op welke merken en doelgroepen we extra kunnen inzetten en hoe we onze biedstrategieën variëren o.b.v. volume, marge, conversieratio en het seizoen. En hoe dit verschilt per doelgroep, device en klanttype. Door middel van de juiste interpretatie van Google Analytics data, het maken van scherpe hypotheses en het op de juiste manier meekrijgen van collega’s vergroot jij het resultaat. Natuurlijk werk je zelf ook mee aan de uitvoering van campagnes, zodat je vanuit de inhoud weet wat er nodig is om onze marketingdoelstellingen te realiseren én zelf ook een tastbaar resultaat ziet van jouw SEA inzet.

 

Naast je dagelijkse werkzaamheden, kijk je op strategisch en tactisch niveau naar de ontwikkelingen in de markt en hoe we hier het beste op kunnen inspelen met gebruik van de laatste mogelijkheden binnen Google Ads en BING advertising. Je initieert binnen SEA A/B tests om bijv. de CTR, ROAS en het aandeel terugkerende klanten van campagnes te vergroten en bepaalt op welke manier Paid een optimale rol kan spelen binnen de totale middelenmix. Je kennis van Performance Marketing zet je ook in buiten SEA; bijv. om het resultaat in Social campagnes of Marketplaces te vergroten, als projectleider om de customer journey van campagnes naar onze webshops te verbeteren, of samen met externe partners als Google nieuwe mogelijkheden te benutten.

 

Wat ga je doen?

 • (Mede)vormgeven van de SEA strategie en het opzetten, analyseren en optimaliseren van onze Paid campagnes in Google Ads en BING in Nederland en België
 • Aansturing van de Junior Online Marketeer in de dagelijkse SEA werkzaamheden
 • Het testen van nieuwe ads, biedstrategieën en campagnes om het resultaat uit SEA te vergroten in bijv. Google Shopping en Remarketingcampagnes
 • Signaleren van kansen en bedreigingen in de markt en maakt plannen om hier met de nieuwste advertentiemogelijkheden op in te spelen en onze SEA campagnes naar een volgend niveau te brengen
 • Je initieert/coördineert performance campagnes buiten SEA: bijvoorbeeld campagnes over meerdere online kanalen of de inzet van Marketplaces (o.a. Bol.com, Fonq en De Bijenkorf)
 • Je brengt je collega’s samen en stelt op een positieve manier onze huidige online marketing inzet ter discussie om het resultaat van Paid en de totale online middelenmix verder te vergroten.

Wat vragen we van je?

 • HBO/WO geschoold in Marketing, Communicatie of een vergelijkbare richting
 • 3-5 jaar ervaring als SEA Specialist of Online Marketeer aan bureau- of klantzijde en bent beschikbaar voor 32-40 uur per week
 • Ervaring met het beheren en inzetten van grote budgetten in dynamische SEA campagnes met een groot aantal producten
 • Beschikt over goede kennis en ervaring in o.a. de inzet van Google Shopping, biedstrategieën, RLSA, Smart Display, productfeed gedreven SEA campagnes, de inzet van doelgroeplijsten en gebruik van tools als GA, Channable en Google Data Studio. Idealiter heb je dat al gedaan voor grote merken of retailers.
 • Resultaat- en outputgericht, signaleert proactief kansen en bent goed op de hoogte van de laatste online trends
 • Je werkt planmatig en gestructureerd en houdt van de balans tussen enerzijds het maken van plannen en anderzijds het “hands-on” werken aan geavanceerde SEA campagnes
 • Analytisch, inventief en hebt gevoel voor zowel tekst als cijfers
 • Ervaring met Facebook Business Manager is een pré
 • Affiniteit met onze merken, producten en doelgroepen is een must.

Over Flinders

Flinders maakt woondromen waar. Dit doen we samen met een groep van 100 enthousiaste en ambitieuze collega’s. Je komt te werken in een inspirerende omgeving waarin je volop de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Flinders heeft inmiddels meer dan 36.000 designmeubels, lampen en woonaccessoires in het assortiment en het bedrijf is de trotse winnaar van de Shopping Awards 2019 in de categorie Home & Living en behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Sinds 2021 is Flinders onderdeel van Nine United Ecommerce, Europees marktleider in het premium Home & Living segment.

Wat krijg je van ons?

 • Leuke collega’s in een jong, positief en gedreven Marketingteam
 • Inspirerende en professionele werkomgeving waar je werkt met collega’s van verschillende afdelingen
 • Een marktconform salaris
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • Deelname aan Pensioenfonds Detailhandel
 • Leuke borrels en evenementen
 • Je werkplek is gevestigd op een unieke locatie in Zaandam in een Rijksmonument (oude kanonnenloods)
 • Aantrekkelijke personeelskorting op het gehele Flinders assortiment

Arbeidsvoorwaarden

Naast marktconforme arbeidsvoorwaarden is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door middel van opleidingen. Je komt te werken in een dynamische, groeiende werkomgeving met gedreven collega’s en een zeer goede sfeer. Er wordt hard maar ontspannen gewerkt.

Neem contact op

Voel jij je aangesproken door deze vacature? Wil jij werken met enthousiaste en gepassioneerde collega’s, bij een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland? Klik dan op onderstaande button en solliciteer!

Informatie over deze functie kun je inwinnen bij:

Rowan
Recruitment/Jr. HR Specialist

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.