Tonon stoelen

Ben je op zoek naar een Tonon stoel? Ga er dan maar even voor zitten, want Flinders heeft een uitgebreid assortiment in deze eetkamerstoelen. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende materialen voor het onderstel zoals eikenhout, staal en walnotenhout. Ook kun je kiezen uit diverse kleuren voor de bekleding. Wat dacht je van de lichtgrijze Concept stoel met walnoten onderstel? Het donkere hout vormt een mooi contrast met het zachte grijs van de zitting. Heel mooi is ook de lichtgrijze variant van de Nine-Eighteen stoel met eiken onderstel. Deze neigt naar taupekleurig en geeft de Tonon stoel daardoor een luxe uitstraling. Je ziet het: bij Flinders kun je echt je de Tonon stoel uit je dromen samenstellen.

Sorteren op

1-13 van 13 producten

Terug naar toen met Tonon

Voor de oorsprong van het Italiaanse designmerk Tonon moeten we een eindje terug in de tijd. Dit bedrijf werd namelijk al in 1926 opgericht. Het creatieve vakmanschap van de makers achter Tonon leidde al gauw tot het label ‘made in Italy’, wat de Tonon stoelen en tafels vandaag de dag nog steeds dragen. Met de industrialisatie van de markt in de jaren 50, nam ook de productiecapaciteit van Tonon toe. En dat was maar goed ook, want over de hele wereld was men inmiddels op de hoogte van de stoelen en tafels van hoge kwaliteit. Die kwaliteit heeft Tonon te danken aan diepgaand onderzoek naar het gebruik van nieuwe materialen en technologieën. Ook al zijn we bijna honderd jaar verder: onderzoek doen blijft één van de pijlers van dit merk. Met prachtige, comfortabele en zeer functionele stoelen en tafels als resultaat!

Een ‘up’ voor de Tonon stoel

Met de komst van de Up serie heeft de Tonon stoel er weer een fantastische collectie bij gekregen. De Up stoel met eikenhouten onderstel is bijvoorbeeld een echte eyecatcher. Deze Tonon stoel is een ervaring op zich. De open vorm, het zitcomfort, het zachte meebewegen van het materiaal en de slanke maar stevige poten… Weinig stoelen zijn zo intrigerend als deze Tonon stoel. Heb je ook gezien hoe de binnenkant plots de buitenkant wordt, en omgekeerd? Escher zou onder de indruk zijn. Overigens is de variant met stalen poten, de Up stoel met gepolijst stalen onderstel, minstens zo mooi. Deze Tonon stoel past nóg beter in een strak en minimalistisch interieur.

Nog meer ontwerpen

Maar er is meer! De Structure stoel is, evenals zijn ‘broertje’ de Structure stoel met eiken onderstel, een lust voor het oog. De zitting van deze Tonon stoel is voorzien van een grafisch patroon op de achterkant. Het polyutheraanschuim waarvan deze zitting is gemaakt ziet er heerlijk zacht en comfortabel uit – en zo voelt ‘ie ook! Een stuk eenvoudiger is de Step stoel met eiken onderstel. Deze no-nonsense Tonon stoel doet het goed in vele typen interieurs. Tot slot: de Nine-Eighteen stoel met gepolijst stalen onderstel. Dit originele ontwerp heeft een ‘gat’ in de zitting waardoor de Tonon stoel een luchtig karakter heeft. En dat zit erg lekker!

Tonon stoel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Tonon. Dat betekent dat wij elke Tonon stoel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Tonon stoel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Tonon stoel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders verzendt bovendien gratis in de Benelux. 

Naar boven