Naar boven

Tom Dixon Y Chair

Kijkend naar de stoelen uit de Tom Dixon Y Chair is het meteen glashelder waaraan de collectie haar naam te danken heeft. Elke rugleuning wordt namelijk gekenmerkt door een slanke taille, die naar boven toe steeds breder wordt. Hierdoor krijgt elke stoel uit de collectie de kenmerkende y-vorm. De stoelen onderling willen nog wel verschillen. Zo is de Y Chair stoel met draaibaar onderstel draaibaar over 360 graden, wat hem natuurlijk hartstikke geschikt maakt voor bijvoorbeeld een kantoorsetting. De Y Chair stoel met eiken onderstel heeft daarentegen geen draaibaar onderstel, maar is wel de trotse eigenaar van een onderstel van massief eiken. Dit geeft de stoel een extra warme uitstraling waardoor hij het uitermate goed doet in bijna iedere woonkamer!

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Tom Dixon

Het merk Tom Dixon is er voor iedereen die het nét even anders wil doen. De oprichter van het label, eveneens Tom Dixon, heeft zelf ook vrij weinig met het volgen van massa. Hij is zijn hele leven met kunst en design bezig geweest, alleen niet zozeer omwille van de commercie. Toen hij op zijn 40ste zijn eerste ‘echte’ fulltimebaan kreeg bij Habitat, kwam zijn carrière echter in een stroomversnelling terecht. Hij werd er al snel creatief directeur en slechts vier jaar later verliet hij Habitat en lanceerde hij zijn eigen label Tom Dixon. Hiermee had hij eindelijk een platform om zonder compromissen zijn eigen originele ideeën aan de man te brengen. Sindsdien is Tom Dixon niet meer uit het designlandschap weg te denken. In het begin was het merk vooral beroemd vanwege zijn unieke lampen, maar tegenwoordig vind je veel meer waaronder stoelen van Tom Dixon.

Tom Dixon Y Chair collectie: sleetje rijden

Waar moet jij aan denken bij het zien van het onderstel van de Y Chair stoel met slede onderstel? Als jij meteen in een vlaag van nostalgie moet denken aan alle winters waarin jij vroeger ging sleeën van de heuvel, zal je waarschijnlijk niet de enige zijn. De stoel heeft namelijk dezelfde karakteristieke zitting, maar ditmaal staat die zitting op het onderstel van een slee! Een bijkomend voordeel ten opzichte van de slee is overigens wel dat je de Y Chair stoel met slede onderstel het hele jaar door kunt gebruiken. En hij zit nog lekker ook. Deze stoel kun je een mooie plek geven in je woonkamer of eetkamer. In een andere ruimte komt hij ook goed tot zijn recht.

Tom Dixon Y Chair bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Tom Dixon. Dat betekent dat wij alle producten uit de Tom Dixon Y Chair collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.