Naar boven

Tivoli vazen

Word jij ook zo blij van verse bloemen in huis? Zet ze voortaan in een exemplaar uit de Tivoli vazen serie. Een vrolijke bonte collectie waarvan de ontwerpen hun oorsprong vinden in de tuinen van Tivoli Gardens, een pretpark in Kopenhagen. Daar kunnen de bezoekers tussen de gekleurde bloemen op het gras bijkomen van de attracties en even vergeten dat ze midden in de stad zijn. Zo doet de Panto vaas 30x20 met zijn grove vormen en oor een beetje denken aan een metalen vaas of bak voor buiten. Hij is echter van mooi gekleurd porselein en zal dus nooit roesten. Wel geeft hij je bloemen een extra stoer buitengevoel. Mooi dus met een boeket van losse bloemen. Alsof je zelf net in de wei bent geweest en een bos bloemen hebt geplukt. 

Tivoli door Normann Copenhagen

Het merk Tivoli is ontstaan ter gelegenheid van het 175-jarige bestaan van het Tivoli Gardens pretpark in Kopenhagen. Het is gelanceerd door Normann Copenhagen, het Deense designmerk dat bekend staat om haar originele, moderne producten met een tijdloos karakter. Het perfecte merk dus om de unieke geschiedenis en sfeer van het pretpark te vangen in hedendaagse producten. De collectie combineert zo het beste van het Deense culturele erfgoed en haar ontwerptradities. De ontwerpers zijn in het park zelf en in de archieven gedoken om vormen en kleuren te vinden als uitgangspunt voor de collectie. Uiteindelijk kwamen daar wel driehonderd producten uit die wereldwijd verkocht worden. Zo ook deze serie vazen van Tivoli, een product dat door de bekende tuinen van het park natuurlijk niet kon ontbreken. 

Buitengewone Tivoli vazen 

Het gekleurde streepjespatroon is op verschillende plekken in het park terug te vinden. Het heeft een circusachtig gevoel, het maakt meteen vrolijk. Net zoals bloemen dat doen. 1+1 = 2 dachten de ontwerpers. Zo lieten ze het streepjespatroon terugkomen in het ontwerp van verschillende vazen van Tivoli. De Funfair vaas 16x28 heeft zelfs twee streepjespatronen die verschillen in dikte om de speelsheid te versterken. Door alleen zwart en wit te gebruiken straalt de vaas toch nog enige rust uit zoals we dat van Scandinavisch design gewend zijn. Je kan zelf kiezen hoe bont je het uiteindelijk maakt door de keuze van het soort en de kleur van de bloemen die je erin zet. Is deze explosie aan vrolijkheid je net een tikje teveel? Neem dan de Funfair vaas 14x18, net iets kleiner van stuk en met maar een soort streepje. 

Tivoli vazen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Tivoli. Dat betekent dat wij alle Tivoli vazen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.