Styliste Ymke uit Zeist - Flinders - Design voor ieder interieur

Van je huis je thuis maken

Elke keer is het weer een leuke uitdaging om mensen te begeleiden in het proces om van hun huis hun thuis te maken. Sommige mensen weten heel goed wat ze mooi en niet mooi vinden, maar vinden het lastig al die elementen samen te voegen tot een mooi en passend geheel. Andere mensen hebben voor zichzelf nog niet duidelijk welke stijl ze mooi vinden of wat er zoal mogelijk en te koop is. Voor elke vraag bedenk ik graag een persoonlijk antwoord, waarbij de bewoner zich prettig en thuis voelt. Een kleuren-, materialen-, indelings-, meubel- en/of verlichtingsadvies? Alles is mogelijk. Studio Blossom staat klaar om voor u aan de slag te gaan!

Contactgegevens

Herenlaan 51, 3701 AS Zeist

ymke@studioblossom.nl

030-7630943

www.studioblossom.nl

Een greep uit inspirerende projecten

1. Authentic meets new Een jong gezin heeft een oud (gebouwd begin 1920), maar relatief klein huis gekocht. Aangezien ze er graag een fijn ‘leefhuis’ van willen maken, bouwen ze een zelfde hoeveelheid aan vierkante meters bij het huis. Ze zijn gevallen op de authentieke details van het oude huis, maar willen het nieuw aangebouwde deel graag een moderne uitstraling meegeven. Mijn advies voor dit gezin is op deze twee uitgangspunten gericht. In het oude, reeds bestaande huis ligt de nadruk op het authentieke en knusse karakter van de woning, maar het krijgt moderne accenten mee (o.a. een moderne comfortabele bank). De focus in het nieuw te bouwen deel is modern met authentieke details (een deel van de originele bakstenen muur blijft behouden). Door beide werelden met elkaar te combineren, maar de nadruk anders te leggen ontstaat er 1 geheel en passen ze bij elkaar.

2. Beach house in the city Dit gezin woont al 7 jaar met veel plezier in hun huis. De kinderen zijn inmiddels ‘uit de luiers’ en ze vinden het tijd voor een re-styling van hun woon-/eet-/tv-kamer. Hun wens is om meer samenhang tussen de verschillende ruimtes te creëren waarbij deze een warme en comfortabele uitstraling hebben. De relaxte loungesfeer van een fijne strandtent is een sfeer waar zij zich prettig bij voelen. Bijna alle meubels mochten worden vervangen, m.u.v. de sloophouten eettafel en bijpassende –stoelen van Piet Hein Eek. Dit gegeven is de kern van het advies geworden. Door een select aantal kleuren te kiezen en deze steeds te laten terugkomen is er een eenheid ontstaan tussen de 3 verschillende ruimtes. De gekozen kleuren zijn kleuren die op en om het strand te vinden zijn, waardoor er een rustige sfeer ontstaan is met natuurlijke kleuren. Verder is gekozen voor warme en zachte materialen die het geheel een knusse en geborgen tintje meegeven.

3. Een warm en comfortabel huis met een strak randje Een jonge man heeft een hip appartement gekocht in het centrum van een grote stad. Met zijn favoriete koffietentje, sushi-bar en vrienden om de hoek, staat hij midden in het bruisende (stads)leven. Wanneer hij thuis is, wil hij graag rust, warmte en comfort, maar wel in een moderne stijl. Daarnaast houdt hij van een subtiel contrast. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de zwarte stalen kozijnen die in het gehele appartement zijn gebruikt. Door de kleuren, materialen en meubels zo rustig, licht en warm mogelijk te houden, is er ruimte gekomen voor opvallende details. Bijvoorbeeld een muurschildering met een twist in de eetkamer. Het resultaat is een fijn, modern en licht appartement geworden waar de bewoner heerlijk tot rust kan komen.

Naar boven