Mooie ruimtes mooier maken

U woont of werkt in ruimtes met karakter. Ruimtes waarin u zich thuis voelt, maar waarvan u ook vindt dat ze nóg mooier kunnen. U denkt aan veranderen, verbouwen of nieuwbouw. Maar liever niet aan het vele ontwerp-, uitzoek- en regelwerk daaromheen. Samen met u ontwerp ik uw nieuwe interieur en help ik u bij de keuze en inkoop van materialen, meubels en vakmensen. Niet alleen inspiratie, ook organisatie en realisatie. Met als doel: mooie ruimtes mooier maken!

Gegevens

Jolanda Diks
contact@jolandadiks.nl
Drift 2A, 3941DC Doorn
06 29 26 23 26
www.jolandadiks.nl

Ervaring

Enkele van mijn leukste projecten:

Karakteristiek pand uit 1900, Zeist: Dit huis was al prachtig van zichzelf en wat heerlijk dat ik mijn hart en ziel erin mocht leggen voor een gezin met twee kinderen. Alle karakteristieke elementen bleven bewaard. De keuken als belangrijkste punt van het huis met een lange tafel en een mat zwarte Lacanche cooker. Een bad op pootjes in de badlamer mocht niet ontbreken. Alle muren in mooie grijze pasteltinten plus een off-black tint als tegenhanger van het merk Carte Colori. De vloer moest sleets blijven. De oude verweerde grenen vloer mocht blijven…...

Jaren 50 villa, Doorn: Midden in een bosachtige tuin, staat een jaren 50 villa, die van binnen en buiten grondig is aangepakt. De buitenmuren werden gestuukt en kreeg een licht-grijze tint en een hardstenen rand aan de onderzijde. Stoere kozijnen en koperen regenpijpen werden geplaatst. Een tuinontwerp heb ik gemaakt om binnen naar buiten door te trekken. Meer licht kon nu het huis binnen komen. Een mooie keuken van ruw eikenhouten fronten met een dik hardstenen bovenblad. Een lange boeren-tafel van 3.20 X 1.05 in vergrijsd oud eikenhout. Met eromheen een eetkamerbank , twee eetkamerfauteuils zonder arm en vier met armleuning. Gestoffeerd in mooi stevig linnen, in de kleuren van vergrijsd linnen naar olijf. Een lange bank met chaise-lounge bij de tv en voor de ramen mooie linnen roman blinds…..

Van 2 jaren 30 huizen 1 maken, Doorn: Al zes jaar woonden ik met mijn man en drie kinderen in één helft van een jaren 30 notarishuis. En als het buurhuis dan te koop komt…. De deuren kregen een donkere grijstint met een vleugje leem erdoor en alle kozijnen een warm-wit tint. De regenpijpen werden in zink uitgevoerd. De achtergevel en de tuinkamer kregen diverse openslaande deuren, zodat het licht heerlijk naar binnen kan komen. De “oude” keuken is nu bijkeuken. Een droom van mij werd gerealiseerd, een lange tafel van 5 meter met allemaal verschillende stoelen eromheen, oud en nieuw, maar zodanig dat ze wel een relatie met elkaar hebben. De muren in linnen, grijzen en ink-zwarte tinten van Carte Colori en Little Greene. De kinderkamers natuurlijk lekker vrolijk gekleurd!

Naar boven