Home sweet home

Nieuwsgierig en enthousiast, met een grote passie voor alles wat met styling en design te maken heeft. Ik vind het altijd erg leuk om aan nieuwe projecten te kunnen werken. Ik vind het erg leuk om me steeds weer te kunnen inleven in de persoonlijke smaak en stijl. Zelf ben ik gek op kleur en materiaalgebruik (structuren). Verder ben ik van mening dat je ook met een kleine beurs een heel mooi thuis kunt maken. Belangrijk is dat er wel een balans komt in een woning, dat het echt een geheel wordt, een home sweet home gevoel, want dit is de basis van je eigen welbevinden. Ik houd van nieuwe stijlen, niks is te gek, verrassingen zijn altijd zeer welkom.

Gegevens

Ilonka Versnel
info@intercambia.nl
Amsterdamsestraatweg 409 bis A
06 535 900 30

Ervaring

3 leukste projecten:

Mijn eerste project voor familie (nichtje) was mijn startpunt voor verdere ontwikkeling. Ik had toen nog geen elke opleiding of achtergrond, maar heb me heel erg in haar smaak verdiept. Een groot budget was er niet, wel een sfeer, warm en zonnig. Ik heb met kleur gewerkt, met warme tinten (zacht geel) maar ook wit gebruikt om het weer een hele frisse en gevoel van ruimte te geven, structuren waren gevlochten leer voor de meubels en dat matchte bijzonder mooi bij de houten parketvloer. Het hele proces was erg leuk En ze was enorm blij met het resultaat. Voor mij een startpunt om naar de stylingacademie te gaan om me nog meer te kunnen verdiepen in kleur, structuur, sfeer en natuurlijk ook verschillende stylen.

Een erg leuk project ook was voor een woning die ik heb gestyld voor de verkoop. Samen met de verkoopster begonnen we bij de basis het opruimen, schoonmaken (wat een hele klus was, woning stond al een tijd leeg) en neutraliseren van de woning, wat een belangrijk onderdeel van de verkoopstyling is. Neutrale tinten en rust waren erg gewenst, maar het moest wel sfeervol zijn. Omdat ik erg van kleur houdt heb ik voor de slaapkamers wel gekozen voor enkele gekleurde accessoires, ik heb veel accessoires van de verkoopster kunnen gebruiken (soms ook uit de schuur gehaald). De woonkamer heb ik opnieuw ingedeeld en daar heb ik wel voor neutrale rustige kleuren gekozen (grijzen), maar wel dan voor mooie dessins en structuren, zodat het toch een spannender uiterlijk kreeg.

Zelf vind ik interieurstyling over het algemeen toch net wat leuker dan de verkoopstyling, waar het toch vaak allemaal minimalistisch wordt genestelde, doel is natuurlijk het stijlen in de smaak van het grote koperspubliek. Daarom ben ik ook altijd extra bij met interieuropdrachten. Zo ook de opdracht voor het restylen van een nieuwbouw appartement voor een jong stel. Ze hielden erg van kleur, en van individualiteit en de stad/moderne vormen. De vloer was mooi van hout en liep door het hele appartement door, voor de wanden heb ik deels ook voor behang gekozen in kleur en print. Ze hielden ook van gewaagd, daarmee kon ik ook kiezen voor felgekleurde stoelen rond de eettafel. En tegen de wand op een muur een grote fotoprint van New York.

Naar boven