Volg je gevoel...

Hoe geef je je huis net even iets extra’s, zodat een huis jóuw huis wordt? Hoe kies je die kleuren die écht bij je passen en waar je blij van wordt? Hoe richt je je huis in met je hart in plaats van met je hoofd? Dat is mijn uitdaging en motto in hoe ik leef en hoe ik werk: volg je gevoel. Want dan creëer je een plek (letterlijk en figuurlijk) die heel dicht bij je ligt en waar je je dus het meest gelukkig voelt. In zowel mijn workshops als adviezen probeer ik denkpatronen te doorbreken. Ik help je om keuzes voor je interieur te maken die je zelf misschien niet zo snel zou (durven) maken. Niet omdat je het niet wilt, maar omdat je het niet wist of dacht dat het niet zou kunnen of passen…

Gegevens

Yolanda van Zuijlen
info@yoy4style.nl
J.M. Kemperstraat 128-3, 1051 TX Amsterdam
06 0614382120
www.yoy4style.nl

Ervaring

Een paar van mijn leukste projecten

1. Een volledig interieurplan maken voor een oud herenhuis in Heemstede. Voor Olof en Liesbeth had ik al een verkoopstyling van hun oude huis in Amsterdam gedaan en na de verkoop vroegen ze mij een interieurplan te maken voor hun nieuwe huis: een oud herenhuis, dat van A tot Z letterlijk helemaal vernieuwd moest worden. De grootste uitdaging was de zolder, waar we van 3 kleine kamers 1 grote open slaap- en badruimte hebben gemaakt. De aannemer heeft onze plannen perfect doorgevoerd en het is volledig geworden zoals we het vooraf hadden bedacht: een ware metamorfose van een oud en vervallen huis/interieur naar een moderne, frisse, stoere woning. Goed teamwerk tussen de aannemer, de bewoners en YoY..

2. Interieurworkshops op de Margriet Winterfair en Libelle Zomerweken. In 2009 en 2010 hebben we op deze jaarlijks terugkerende beurzen de mogelijkheid gekregen om in totaal ruim 700 vrouwen even 45 minuten helemaal op hun gevoel te varen en een intuïtief moodboard te maken om te ontdekken welke kleuren, vormen, stijl en materialen hen op het lijf geschreven zijn. Aan de hand van een analyse van het moodboard gaven we de dames advies over hoe hun huis beter te laten aansluiten bij wie ze zijn en waar ze blij van worden. Daar gaat het immers om in huis: een plek waar je je goed voelt en geniet.

3. Een casco penthouse aan het Scheveningse strand voor Gerard. Er waren alleen nog tekeningen van de woning toen ik aan deze opdracht begon, dus nog geen gevoel bij de plek, de sfeer en de energie van de woning. Aan de hand van goede artist impressions van de makelaar en een bezoekje aan de bouwplaats zijn de eerste ideeën ontstaan over de inrichting en indeling. Aan de hand van een moodboard en kleurenplan is de rode draad voor het appartement gezet: enigszins strak en modern, maar met zachte, klassieke accenten. Stoer en mannelijk, maar ook kindvriendelijk en warm voor het kleine mannetje dat in de weekenden bij papa woont. Na afstemming over moodboard en kleuren zijn de vloer, meubels, raambekleding en verlichting bepaald. Steeds teruggrijpend en passend bij de sfeer en stijl van het initiële moodboard. Voor Gerard ook een goede houvast wanneer hij zelf ging shoppen..

Naar boven