Naar boven

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Skagerak: design sinds 1976

De naam Skagerak verwijst naar de noordelijke locatie en naar de straat ‘Skagerrak’ die Denemarken verbindt met zijn Scandinavische buren. Dit familiebedrijf Skagerak staat al decennialang aan de top van de designwereld. Hoe blijven ze daar? Door te zorgen dat kwaliteit altijd op nummer één staat. Van hun meubels kun je jarenlang genieten. Het Deense bedrijf haalt zijn wortels uit het Scandinavische erfgoed en balanceert de klassieke en moderne stijl als de beste. Maar het allerbelangrijkste volgens Skagerak is het gebruik van duurzame materialen en het produceren op een duurzame manier. Ook reizen ze de hele wereld over om met internationale designers te werken. De Edge collectie van Skagerak heeft Grieks-Egyptische invloeden.

Skagerak Edge: amfora aan je voeten

De Edge collectie van Skagerak is geïnspireerd op de oude Grieks-Egyptische traditie van vakmanschap die je terugziet in de prachtige amforavoet. Elk item heeft deze bijzondere voet die van het vrij eenvoudige design direct een eyecatcher maakt. De Edge theepot maakt van een theepartijtje een groot feest. Het terracotta kleurt mooi met het teakhout en de messing details. Maar vergeet ook niet de simpele elegantie van de Edge Indoor bloempot small. Die wil je niet missen. De designers van de Edge collectie zijn Ditte Reckweg en Jelena Nordentoft (Stilleben). De twee ontmoetten elkaar op The Danish Design School waar ze beiden keramiek het interessantst vonden. Daarom zetten ze kort na het afstuderen de winkel Stilleben op. Stilleben bevat zorgvuldig geselecteerde ambachts- en designobjecten voor in de woonkamer, op de tafel en de kledingkast. Vandaag de dag is Stilleben een trendsetter in het hartje van Kopenhagen en in de rest van de wereld.

Skagerak Edge bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Skagerak. Dat betekent dat wij elk product uit de Skagerak Edge collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.