Over Serax

Met het Belgische merk Serax zit je altijd goed. Het merk werd opgericht in 1986 door de broers Serge en Axel van den Bossche die in hun ouderlijke garage een kleine onderneming in bloempotten begonnen. Vandaag de dag is het merk uitgegroeid tot een internationaal begrip met 65 medewerkers en een prachtig hoofdkantoor in Antwerpen. Hoewel het bedrijf niet langer vanuit een garage opereert, hebben ze de familiare inslag behouden. Zo wordt Serax nog steeds gerund door Axel en zijn vrouw Marie Michielssen. Bijzonder aan Serax is dat zij geregeld samenwerken met bekende en onbekende designers uit alle wereldstreken. Een paar namen op het lijstje zijn Peter Arts, Daniel Ost, Paola Navone en Piet Boon. De uitgebreide en diverse collecties hebben een ding gemeen: oog voor vakmanschap. Elk product wordt door ambachtslieden geproduceerd waardoor de producten uniek en absoluut de moeite waard zijn.

Sergio Herman en zijn Inku collectie voor Serax

Topchef Sergio Herman is een echte duizendpoot. Herman is een geweldige chefkok met wel drie Michelinsterren op zijn naam, heeft meerdere restaurants in Nederland en België en brengt geregeld een kookboek uit. Voor Serax heeft Sergio Herman ook verschillende collecties tafelwerk uitgebracht dat geïnspireerd is op de kunst van het tafelen. “Ik zie het niet alleen als onze taak om mensen culinair te inspireren, maar wil dat evenzeer doen met tafelaankleding”, aldus Sergio. Met bijvoorbeeld het Inku dienblad op voet M of het Inku dienblad op voet L krijg je direct zin om aan tafel plaats te nemen. Of je de culinaire hoogstandjes nu thuis maakt of laat bereiden door een restaurant, de gerechten zullen beter smaken als ze op zo’n dienblad worden gepresenteerd. Klaar met tafelen? Dan geniet je van een kopje thee uit de Inku theepot van Serax.

Serax Inku bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Serax. Dat betekent dat wij alle producten uit de Inku collectie van Serax kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.