Over Serax

Het verhaal van het Belgische merk Serax begint in 1986 toen de broers Serge en Axel van den Bossche begonnen met een kleinschalige handel in bloempotten. Ondertussen is de garagehandel uitgegroeid tot een internationaal opererend designmerk met meer dan 65 werknemers en een hoofdbureau in Antwerpen. Ondanks het succes is Serax een echt familiebedrijf gebleven: het bedrijf wordt nu bestuurd door Axel en zijn vrouw, Marie Michielssen, die twee keer per jaar een collectie voor Serax uitbrengt. Bijzonder aan het designlabel is dat het vaak samenwerkt met designers van over de hele wereld: Vincent Van Duysen, Paola Navone en Piet Boon zijn enkele namen. Ben je een echte restaurantliefhebber? Dan kan Serax je ook niet ontschoten zijn. Het servies van Serax vind je namelijk terug bij meerdere geweldige restaurants in onder andere New York, Milaan en Barcelona. En misschien voortaan ook wel in jouw keukenkastjes.

Marie Michielssen over Serax Construct

Marie Michielssen is een van de in-house designers van Serax. Ze brengt twee keer per jaar een nieuwe collectie uit waarvan Construct er dus eentje is. Neem bijvoorbeeld de Construct bloempot S. Michielssen heeft al ontelbare ontwerpen gemaakt die zowel geïnspireerd zijn op als bedoeld zijn voor het dagelijkse leven. Functionaliteit staat zodoende hoog op de prioriteitenlijst. Tegelijkertijd werkt ze met materialen die een ‘ziel’ hebben waardoor de producten altijd een zeer esthetische uitstraling krijgen. Bij Flinders vind je ook verschillende designstukken uit de collecties van Marie Michielssen. Denk bijvoorbeeld aan de Earth collectie en de Marie Papier plantenbakken en vazen. Ben je meer fan van glaswerk? Bekijk dan eens de stijlvolle Wind & Fire vazen van Serax: deze komen in heel veel verschillende kleuren en maten voor waardoor er gegarandeerd een exemplaar voor jou bij zit.

Serax Construct: potten en bakken met karakter

Hoewel de Construct bloempotten en plantenbakken van Serax op het eerste gezicht misschien wat eenvoudig ogen, zijn ze allesbehalve doorsnee. Het unieke ontwerpproces bestaat uit meerdere experimenten met vormen en constructies en dat zie je er ook goed vanaf. Je kunt haast voelen dat ze met veel aandacht en liefde zijn ontworpen. Daarnaast zijn de materiaalkeuzes ook bijzonder. Zo is bijvoorbeeld de Construct plantenbak L gemaakt van papier-maché die door zijn waterproof coating prima geschikt is om buiten neer te zetten. Je vindt in de Construct collectie van Serax ook bloempotten die van keramiek zijn gemaakt. Neem bijvoorbeeld de Construct bloempot L. Met andere woorden, de keuze is reuze!

Serax Construct bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Serax. Dat betekent dat wij alle producten uit de Construct collectie van Serax kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.