Naar boven

Pulpo Oda

De Pulpo Oda serie is ontworpen door Sebastian Herkner. Hij raakte geïnspireerd door de fotoseries van Bernd en Hilla Becher. Eind vorige eeuw hebben zij heel veel foto’s gemaakt van industriële gebouwen en structuren en deze in series bij elkaar geplaatst die de schoonheid laten zien. Sebastian Herkner was vooral gefascineerd door de silo’s en watertorens die hij op de foto’s zag en dat is duidelijk terug te zien in deze lampen. Met de Oda Big vloerlamp heb je je eigen industriële lamp in huis die door het handgeblazen glas en de zachte gloed die hij uitstraalt ook heel vriendelijk en warm is. De zwart-witfoto’s die Sebastian Herkner zag, komen zo op hun eigen manier weer tot leven.

Pulpo

Pulpo is een Duits merk dat gelooft in het plezier van creëren. Met deze houding produceren ze verlichting, meubels en accessoires. Met liefde voor materialen ontstaan unieke producten, allemaal van hoge kwaliteit en gemaakt in Europa. De collecties komen tot stand door samenwerkingen aan te gaan met verschillende ontwerpers. De ontwerper die het meest met hun heeft samengewerkt en ook met hen meedenkt over het ideale handschrift voor het merk is Sebastian Herkner. Zijn eigen werk is herkenbaar aan het feit dat hij vaak karakteristieken uit een bepaalde sociale context verplaatst naar zijn ontwerpen. Zoals hij ook met de vormen van de watertorens heeft gedaan. Het verbaast ons in ieder geval niet dat deze ontwerper al veel prijzen op zijn naam heeft staan, de lampen zijn namelijk kunstwerken op zichzelf.

Pulpo Oda lampen in alle kleuren 

Naast de hogere vloerlamp uit deze serie heeft Pulpo ook twee kleinere varianten gemaakt. De Oda tafellamp en de Oda Medium vloerlamp. Waar je ook in huis een plekje overhebt voor wat mooi warm licht, een passende versie vind je zeker in deze serie. Het ‘reservoir’ van het ontwerp is van handgeblazen glas wat je in verschillende kleuren kan bestellen. Ook heb je een keuze tussen doorzichtig en opaal glas wat de lamp meteen een hele andere uitstraling geeft. En dan is er ook nog de keuze in de kleur van het onderstel. Kortom, keuze genoeg. Wanneer je over veel ruimte beschikt, bijvoorbeeld in een openbare ruimte, is een groepje van verschillende versies van deze lamp ook een echte aanrader. 

Pulpo Oda bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Pulpo. Dat betekent dat wij alle producten uit de Pulpo Oda serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Flinders klanten beoordelen de producten van Pulpo Oda gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.