Naar boven

Woud: Innovatief Scandinavisch design

Woud is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste namen op het gebied van design. Dit jonge merk is pas in 2014 opgericht door Mia en Torben Koed. Nadat ze beiden bijna dertig jaar ervaring hadden opgedaan in de designbranche, besloten ze dat het tijd was voor verandering. Ze richtten Woud op: een Deens designlabel dat staat voor tijdloos, functioneel, Scandinavisch design voor in de horeca, op kantoor of in een meer huiselijke setting. Elk product van Woud is het resultaat van een liefdevol ontwerpproces, waarbij samen is gewerkt met verschillende internationale ontwerpers. Dit zijn ofwel gerenommeerde namen in de designwereld, of talentvolle, minder bekende ontwerpers, die bij Woud de kans krijgen om hun vaardigheden en talent in de praktijk te brengen. Door deze mix van ervaren en minder ervaren designers passen de woonaccessoires en het meubilair van Woud in de inmiddels langgekoesterde traditie van het Scandinavische design, terwijl ze daarnaast altijd één of meerdere innovatieve elementen bevatten.

Minimalistische verlichting

De verlichting van Woud wordt gekenmerkt door een sterk minimalistische inslag, met simpele geometrische vormen en uniforme, effen vlakken in zachte tinten. Een graag gezien exemplaar uit de collectie van Woud is de Annular hanglamp. Deze hanglamp combineert twee basale geometrische vormen, waardoor er toch een bijzonder effect wordt gecreëerd. Waar de lampenkap de vorm van een kegel aanneemt, heeft de lichtbron binnenin deze lampenkap de vorm van een ring. Hierdoor is de reikwijdte van het licht uit de Annular hanglamp bijzonder groot. De hanglamp is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: nude, mint, zwart en wit. Door verschillende Annulars met een andere kleur met elkaar te combineren kan er in wat grotere horecagelegenheden of kantoren een gevarieerde doch uniforme sfeer worden gecreëerd. Naast hanglampen biedt de collectie verlichting van Woud eveneens een bijzondere collectie tafellampen. Zo is de Benshee gemaakt uit slechts één stuk metaal, wat hem een bijzonder minimalistische uitstraling geeft.

Tafels van Massief eikenhout

Woud staat niet alleen bekend om haar minimalistische verlichting, maar heeft eveneens eens naam als het aankomt op het maken van massief eikenhouten meubilair. Dit hoogwaardige materiaal wordt op allerlei verschillende manieren gebruikt. Zo is het terug te vinden in de aparte Come Here bijzettafel. Doordat de poot door de tafel heen steekt, krijgt deze bijzettafel een grappig grafisch effect mee. Het eikenhout is niet alleen verwerkt in kleine bijzettafeltjes, maar wordt ook gebruikt in de grotere ontwerpen van Woud. Zo zijn zowel de poten als het tafelblad van de Alley tafels gemaakt van massief, naturel eikenhout. Verder is het ontwerp vrij simpel gebleven. Dat is alles behalve een probleem, want alleen zo krijgt het prachtige eikenhout de aandacht die het verdient. Een andere fijne bijkomstigheid van de Alley tafel is dat hij verkrijgbaar is in verschillende afmetingen: 180, 205 en 240 centimeter. Zo is er een grote kans dat het door u gewenste formaat erbij zit.

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij vrijwel alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat uw gegevens achter.

Flinders Projects - Works for you