Northern Lighting

Northern lighting is zelf heel duidelijk over wat het label hoopt te bereiken: ‘Our goal is to create and inspire’. Tradities zijn er om mee gebroken te worden. Bij Northern Lighting zult u dan ook lampen aantreffen die nergens anders te vinden zijn. Het zijn lampen met een knipoog, die vaak refereren naar typische Scandinavische tradities. De lampen van Northern Lighting worden ontworpen in samenwerking met de beste designers van buitenaf. Al die designers hebben echter wel één ding gemeen: een liefde voor de Scandinavische designgeest. Want hoewel de lampen vaak een grappige ondertoon hebben en gekenmerkt worden door aparte ontwerpen, mag dit nooit ten koste gaan van de sfeer in een ruimte. Daarom zal een lamp van Northern Lighting nooit té overheersend zijn. Hij verspreidt het licht op een sfeervolle manier en heeft een minimalistische afwerking. Zo voelt iedereen zich op zijn gemak.

Om op te vreten

Toen Morten & Jonas in 2013 de ‘Bake Me a Cake’ tafellamp ontwierpen voegden ze twee gebieden samen die tot dan aan toe strikt gescheiden waren: de verlichting en de wereld van banket. Hoewel dit op het eerste gezicht een vreemde combinatie mag lijken, is het resultaat verbluffend. Het taartplateau heeft met zijn glazen deksel namelijk al van zichzelf een lampenkap, waardoor het licht op een sfeervolle manier naar buiten schijnt. De ‘Bake Me a Cake’ is vanzelfsprekend leuk in horecagelegenheden, maar past eigenlijk hartstikke goed in elke vooruitstrevende, kunstminnende organisatie. Let wel op dat bezoekers hem niet opeten. Hij is immers té heerlijk om naar te kijken.

Gewei aan de muur

De eland is onlosmakelijk verbonden met Scandinavië. Naast dat de eland een graag geziene gast is in menig noordelijk gelegen tuin, is hij soms ook te vinden aan de muur- althans, ten dele. De elandkop is namelijk ook het boegbeeld van ouderwetse, Noorse huiselijkheid. De ‘Moo’ lamp steekt deze traditie in een nieuw jasje. Met de Moo lamp hangt u namelijk nog steeds een elandkop aan de muur, maar ditmaal een van polyresine. Dit is een kunsthars, waar het licht van de Moo op bijzondere wijze doorheen schijnt. De Moo is daarmee een stuk diervriendelijker dan zijn traditionele voorganger. U kunt de lamp zowel binnen als buiten gebruiken, waardoor hij ook uitermate geschikt is voor op bijvoorbeeld een terras!

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij bijna alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of hebt u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Naar boven