Naar boven

New Works, modern Scandinavisch design

Het Scandinavische New Works is één van de jongste labels in de wereld van het design. Het werd opgericht in 2015! Binnen een mum van tijd heeft dit designlabel haar plekje weten te veroveren tussen de gevestigde merken. Hoe New Works dat heeft klaargespeeld? Dit merk maakt haar meubels niet zozeer rondom specifieke settings, maar rondom 4 kernwaarden: natuurlijk, experimenteel, ongerept en vakmanschap. Door elk ontwerp te centreren rondom deze uitgangspunten overschrijdt New Works de grenzen van het hedendaagse design, met als resultaat een vernieuwende, simplistische en multifunctionele collectie die bestaat uit meubilair, verlichting, woonaccessoires en textiel.

Eén ontwerp lamp, talloze materialen

Bij New Works zetten ze de natuurlijke schoonheid van materialen maar al te graag in de schijnwerpers. Een blik op de Material Pendant collectie maakt dit compleet duidelijk. Alle lampen uit de Material Pendant collectie hebben dezelfde minimalistische vormgeving. Op zo’n manier heeft de toeschouwer de volle aandacht om de het materiaal van de lamp te bewonderen. De lampen uit de Material Pendant collectie zijn onder andere verkrijgbaar met een lampenkap van rubber, natuurlijk eiken, gerookt eiken, marmer, kurk, terracotta en staal. Eén Material Pendant hanglampje is op zichzelf al prachtig, maar de bijzondere achtergrond van de collectie komt pas echt tot haar recht wanneer hanglampjes van verschillende materialen met elkaar gecombineerd worden.

Mass: New Works’ enige en allesomvattende modulaire banksysteem

Kwaliteit gaat boven kwantiteit. En wanneer een merk een écht goed en veelzijdig meubelstuk op de markt brengt zal deze in iedereens behoefte voorzien. Vanuit deze overtuiging ontwierpen de designers de Mass collectie: New Works’ enige modulaire banksysteem met een simplistisch ontwerp, dat enkel gemaakt wordt van onverwoestbaar, kwalitatief hoogwaardig materiaal. De Mass collectie bevat maar liefst 16 verschillende modules. Daartussen vind je verschillende hoekelementen, poefs, hockers en tafelelementen. Dat maakt deze collectie niet alleen geschikt voor in een huiselijke setting, maar ook erg toepasselijk in een grotere openbare ruimte of een kantoor.

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij vrijwel alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat uw gegevens achter.

Flinders Projects - Works for you