Naar boven

Fredericia, de klassiekers van morgen

Fredericia begon in 1911 als een exclusief Deens designhuis, en is daarmee een van de oudste merken op de markt. Dat het merk al jaren zo stabiel is en haar invloed blijft uitoefenen is te danken aan de insteek van Fredericia. Fredericia hanteert simpele principes tijdens het hele productieproces. Alles draait namelijk om het vinden van de beste materialen en het aandacht besteden aan details, zonder daarbij de functionaliteit uit het oog te verliezen. Op die manier maakt Fredericia ‘meubels die nooit vervangen hoeven te worden, maar in plaats daarvan ouder worden met waardigheid en charme’. Tegenwoordig werkt Fredericia samen met een exclusief groepje ontwerpers dat bestaat uit de allerbeste internationale designers en nieuw jong talent. Zo creëert Fredericia vandaag de dag de ‘klassiekers van morgen’. En dat is maar beter ook, want de meubels van Fredericia gaan echt een leven lang mee.

Kantoor, hotel, restaurant of evenement

Fredericia biedt sfeervolle meubels voor zowel een kantoorsetting, als hotels en restaurants. Dat Fredericia zich toelegt op beide markten komt goed tot uitdrukking in de Pato Series. Deze collectie is ontworpen door het IJslandse designduo Welling en Ludvik, en biedt zowel bureaustoelen als stoelen voor grotere evenementen en horeca. Wat alle Pato-stoelen met elkaar gemeen hebben, is dat ze een verbeterde uitvoering zijn van een van de meest standaardproducten van deze eeuw; de plastic stoel. Toen de Pato Series na ruim 3 jaar in ontwikkeling te zijn geweest eindelijk werd gepresenteerd aan het publiek, was de collectie op alle fronten revolutionair. Bij het ontwerpen van de Pato stoelen was namelijk veel aandacht besteed aan het ergonomische design. Het zitcomfort was tot die tijd bij de meeste plastic stoelen een ondergeschoven kindje. Daarnaast kunnen de stoelen uit de Pato Series allemaal 100 procent gerecycled worden. Het zal echter nog een hele tijd duren voordat dit het geval is. De stoelen uit de Pato Series zijn namelijk getest door het Danish Technological Institute hebben daar het hoogste duurzaamheidspredicaat gekregen. Dit betekent dat de stoelen bijna niet kapot te krijgen zijn. Ze zijn dus ook uitermate geschikt voor evenementen.

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij bijna alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of hebt u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!