Petite Friture Grillo

Petite Friture Grillo De Petite Friture Grillo serie is een bijzondere collectie lampen van het Franse designlabel Petite Friture. Deze ontwerpen dateren uit 2015 en zijn nog nooit eerder in een collectie gezien. Wat maakt de Petite Friture Grillo lampen dan zo uniek? Om te beginnen laten zij zowel veel als weinig zien. Veel, omdat je de lichtbron van de Petite Friture Grillo lampen daadwerkelijk ziet zitten. Weinig, omdat er een transparant scherm is opgetrokken voor de lichtbron, waardoor er een zachter schijnsel ontstaat. Als dat niet bijzonder is… Daar komt bij dat de Petite Friture Grillo lampen in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zijn, zoals de Grillo wandlamp small. Deze is ook te koop in een grotere variant en inclusief snoer. Kortom, keuze genoeg!

  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-2 van 2 producten Sorteren op 1-2 van 2 producten Terug naar boven

De grillen van Petite Friture

Petite Friture is een jong Frans design label dat in 2009 werd opgericht door Amélie du Passage. Haar doel? Luister eens echt naar verschillende designers. Het was haar namelijk opgevallen dat de consument wel degelijk interesse had in design, alleen de schakel tussen de klant en de producent miste nog. Met de oprichting van Petite Friture is Amélie du Passage in dat gat gesprongen. De ontwerpen van Petite Friture moeten dan ook voldoen aan de verwachtingen van de klant en naast mooi vooral ook functioneel zijn. Het bijzondere aan de producten van Petite Friture is dat zij elk een uniek verhaal vertellen. Dit is mede dankzij de eigenheid van de meer dan dertig ontwerpers die inmiddels verbonden zijn aan dit merk. Door de ontwerpen te baseren op de ervaringen van de designers zelf, heeft Petite Friture een eigenzinnige en originele collectie samengesteld. De Petite Friture Grillo serie is hier een lichtend voorbeeld van.

Achter de schermen

De Petite Friture Grillo collectie is ontworpen door de Franse Elise Fouin. Zij werkte onder andere samen met Yves Saint Laurent, Louis Vuitton en Cartier. De elegantie die kenmerkend is voor deze merken zie je terug in het ontwerp van de Petite Friture Grillo serie. Dankzij het transparante scherm van geperforeerd metaal wordt het licht op een subtiele wijze over de ruimte verspreid. En dat terwijl de lichtbron zo uitdrukkelijk aanwezig is in het ontwerp! De Grillo wandlamp large, bijvoorbeeld, werkt op een lichtbron met E14-fitting. Deze wordt niet meegeleverd met de lamp, dus je bent vrij om een uniek exemplaar te kiezen dat mooi opvalt achter het transparante scherm. Wees creatief!

Petite Friture Grillo houdt je aan ‘t lijntje

Naast de ‘standaard’ wandlamp uit de Petite Friture Grillo collectie, zijn er ook twee wandlampen met snoer verkrijgbaar: de Petite Friture Grillo wandlamp small met snoer en de Grillo wandlamp large met snoer. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze wandlampen voorzien van een (gekleurd) snoer. Deze is maar liefst 300 centimeter lang waardoor je er alle kanten mee op kunt. Bovendien kun je kiezen uit een groen, geel, roze of wit snoer. Welke vind jij het mooiste staan bij de witte Petite Friture Grillo wandlamp? Ga je voor een felle, contrasterende kleur of geen je een Scandinavische look aan je woning met het witte snoer? It’s up to you!

Petite Friture Grillo bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Petite Friture. Dat betekent dat wij elke Petite Friture Grillo wandlamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van de Petite Friture Grillo serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies 020 – 3030 630 (elke dag 9:00–18:00) of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de Petite Friture Grillo serie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.