Naar boven

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Oer-Hollands design

Het oer-Hollandse merk Pastoe is in 1913 opgericht en gaat dus al meer dan honderd (!) jaar mee. Ondernemer Frits Loeb zet in dat jaar een kleine, ambachtelijke timmerfabriek op aan de Ganzemarkt in Utrecht met de naam Utrechtsche Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS). De kleine fabriek wordt groter en de meubels ontwikkelen zich volgens minimalistisch en functioneel design. De collectie moet geschikt zijn voor uiteenlopende woonsituaties en wordt daarom ook wel met de term ‘passe partout’ aangeduid. Zo ontstaat de naam PasToe, waarmee het bedrijf in binnen- en buitenland een grote reputatie verwerft als producent van eigentijds meubilair. In 1955 ontwerpt Pastoe een nieuw kastsysteem. Omdat je deze kast zelf samen kunt stellen, wordt de serie ‘Meubelen-naar-maat’ genoemd. Hoewel het bedrijf daarna ook stoelen en andere meubels gaat ontwerpen, blijft de Pastoe wandkast favoriet.

Veel keuze met de wandkasten van Pastoe

Het mooie aan de wandkasten van Pastoe is de enorme keuzevrijheid die je krijgt bij het samenstellen van jouw ideale kast. Je kan eindeloos blijven ontwerpen met alle mogelijke kleuren, afmetingen en materialen. Voel je echter de keuzestress al opkomen? Hiervoor heeft Joost, creatief directeur van Pastoe, een oplossing bedacht. Hij heeft drie van zijn favoriete uitvoeringen uitgekozen en opgenomen in de vaste collectie Pastoe wandkasten. De Pastoe Pure wandkast Joost Selection mag zelfs de naam van de directeur dragen! De tweede topper is de Pastoe Landscape wandkast. De naam geeft het al een beetje weg: de wandkast van 228cm breed is geïnspireerd op het Nederlandse landschap. Dit zie je terug aan de groene deurtjes en de notenhouten elementen. De laatste eervolle keuze viel op de Pastoe Vision en Boxes wandkast. Deze interessante wandkast bestaat uit zes losse elementen, die je op verschillende manieren kan neerzetten. Ze kunnen netjes op een rijtje staan, maar ook speels op elkaar worden gestapeld. Zo heb je toch nog zelf de regie in handen.

Pastoe wandkast bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Pastoe. Dat betekent dat wij elke Pastoe wandkast kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Pastoe wandkast en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Pastoe wandkast, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.