Naar boven
Sorteren op

1-2 van 2 producten

Oer-Hollands design

Het oer-Hollandse merk Pastoe is in 1913 opgericht en gaat dus al meer dan honderd (!) jaar mee. Ondernemer Frits Loeb zette hij een kleine, ambachtelijke timmerfabriek op aan de Ganzemarkt in Utrecht met de naam Utrechtsche Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS). De kleine fabriek wordt groter en de meubels ontwikkelen zich volgens minimalistisch en functioneel design. De collectie moet geschikt zijn voor uiteenlopende woonsituaties en wordt daarom ook wel met de term ‘passe partout’ aangeduid. Zo ontstaat de naam PasToe, waarmee het bedrijf in binnen- en buitenland een grote reputatie verwerft als producent van eigentijds meubilair. In 1955 ontwerpt Pastoe een nieuw kastsysteem, ‘Meubelen-naar-maat’-serie. Daarna volgen er ook Pastoe stoelen en banken, met een minstens zo uniek ontwerp.

Pastoe stoelen: terug van weggeweest

Pastoe stoelen worden gekenmerkt door een licht en luchtig karakter. Zowel de SM05 stoel als de FM06 fauteuil zijn namelijk volledig van draadstaal gemaakt. Dit lijkt misschien op het eerste gezicht wat oncomfortabel, maar niets is minder waar. De Pastoe stoelen, die logischerwijs onderdeel zijn van de ‘Wire Collection’, zitten hartstikke lekker. De rugleuningen van deze Pastoe stoelen zijn zo ontworpen dat ze zich naar jouw lichaam vormen. Bovendien heeft de Pastoe SM05 stoel een fijn zitkussen, dat verkrijgbaar is in zwart, grijs of andere kleuren op aanvraag. Dankzij dit zitkussen is de SM05 niet alleen een moderne, maar ook zeer comfortabele stoel.

De F van Fauteuil

Ook de Pastoe stoelen van het type FM05 en FM06 werden al in 1958 ontworpen door Cees Braakman. Het verschil met de SM05 Pastoe stoelen is dat de FM-serie met armleuningen geleverd kan worden en naast een zitkussen ook een rugkussen heeft. Het tijdloze ontwerp van de FM06 fauteuil, met zijn notenhouten armleggers, past in iedere inrichting. Dit type Pastoe stoelen is standaard verkrijgbaar met grijze, zwarte of petrolkleurige kussens. Mocht je de bekleding graag in een andere kleur zien, neem dan even contact op met de afdeling Klantadvies.

Pastoe stoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Pastoe. Dat betekent dat wij alle Pastoe stoelen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar specifieke Pastoe stoelen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Pastoe stoel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast stoelen heeft Pastoe ook mooie kasten.

Flinders klanten beoordelen de producten van Pastoe stoelen gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.