Oer-Hollands bedrijf

Pastoe is in 1913 opgericht door de Nederlandse ondernemer Frits Loeb. Hij was het die het besluit nam om de stoelen voor zijn woonwinkel in Utrecht zelf te gaan produceren in een kleine timmerfabriek. Deze fabriek, ook wel de Utrechtsche Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS) genoemd, groeide uit tot een grote fabriek voor de productie van kasten, banken en stoelen. In 1918 verhuist de UMS naar Rotsoord te Utrecht. Tot op de dag van vandaag is Pastoe hier gehuisvest en worden hier alle Pastoe dressoirs gemaakt. We kunnen iedereen aanraden eens een kijkje te nemen in de Pastoe fabriek. Ondergebracht in de kelders weet je niet wat je ziet. Zoveel vakmanschap en ambachtswerk is tegenwoordig bijna uniek in Nederland. Een bezoekje waard!

Kenmerken van Pastoe dressoirs

Pastoe dressoirs zijn een lust voor het oog. Het eenvoudige maar functionele ontwerp maakt frutsels als het ware overbodig. Dit zie je ook bij het Noon 103 dressoir van Pastoe. De deuren sluiten door middel van een druksysteem waardodressor er geen handgrepen nodig zijn. Zo blijft dit Pastoe dressoir haar slanke uitstraling houden. Bovendien is het dressoir leverbaar in twee verschillende afmetingen en zowel in een staande uitvoering als hangende kast. De indeling van dit Pastoe dressoir en de afwerking zijn volledig naar wens samen te stellen. Zo heb je met Pastoe altijd een dressoir dat bij jou en je interieur past.

Pastoe dressoir bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Pastoe. Dat betekent dat wij ieder Pastoe dressoir kunnen leveren en dit rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek dressoir van Pastoe en staat dit niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Pastoe dressoir, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders verzendt bovendien