Naar boven

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Sjoerd Vroonland ontwerpt met hout

Sjoerd Vroonland kwam er op 16-jarige leeftijd achter dat hij een sterke interesse heeft voor werken met hout. Dit was voor hem een makkelijkere manier om zich te uiten dan in woorden. Hij besloot aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam te gaan studeren. Nadat hij hier afstudeerde, trad hij in 2005 in dienst bij Richard Hutten. Hier kwam hij erachter dat hij zich wilde gaan specialiseren in productontwerp en besloot daarom naar de kunstacademie te gaan. In 2010 studeerde hij cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem met zijn collectie Revised Crafts en begon zijn eigen label voor meubeldesign. Inmiddels runt hij zijn eigen meubellabel Vroonland en ontwerpt hij meubels en interieurs voor andere labels, projecten en particuliere klanten.

Het bekendste ontwerp van Sjoerd Vroonland

Sjoerd Vroonland heeft voor veel verschillende merken ontworpen. Een van de bekendste ontwerpen van Sjoerd Vroonland is de Extension Chair voor Moooi. Deze stoel is ontworpen vanuit het idee dat een stoel tegenwoordig meer is dan alleen een plek om te zitten. Op een stoel wordt van alles neergelegd, zoals tassen en jassen. Hieruit ontstond het idee voor de Extension Chair. De stoel wordt standaard geleverd met een handtashouder optie en daarnaast kun je ervoor kiezen om de stoel nog multifunctioneler te maken. De collectie is namelijk eveneens uitgerust met twee andere uitbreidingsaccessoires. Zo kun je de handtashouder ook omtoveren in een kapstok of kaarthouder. Kortom, de Extension Chair is een iconische stoel met nieuwe, klassieke details en plek voor je jas én accessoires.

Sjoerd Vroonland bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten Sjoerd Vroonland. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Sjoerd Vroonland en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.

Sjoerd Vroonland