Naar boven
Sorteren op

1-32 van 32 producten

Het verhaal achter Poul Henningsen

Poul Henningsen is een ontwerper die net als het merk Louis Poulsen zijn oorsprong vindt in Denemarken. Kopenhagen is de stad waar hij is geboren, maar voor zijn studie ging hij in 1911 voor vier jaar naar The Technical School in Frederiksburg. Daarna besloot hij zich verder te specialiseren en toch terug te gaan naar zijn geboortestad om daar te studeren aan het Technical College. Kenmerkend voor elk van zijn werken is toch wel dat Poul continu de relatie opzocht tussen de structuren in licht, schaduwen die ontstaan, verblinding die kan optreden en hoe de kleuren zich reproduceren. Een succesvolle gedachte over verlichting waardoor zijn ontwerpen nog steeds zowel huizen als zakelijke ruimtes sieren. 

De iconische PH collectie van Henningsen

Poul Henningsen ontwierp de allereerste en inmiddels wereldberoemde PH lamp waarvoor hij de eerste letters van zijn voor- en achternaam gebruikte om de daaropvolgende collectie een naam te geven. Vanaf dat moment zijn het merk Louis Poulsen en de PH collectie niet meer weg te denken uit de wereld van design(verlichting). Deze collectie bestaat uit tal van verschillende lampen: van tafellampen tot hanglampen en van wandlampen tot vloerlampen. De Louis Poulsen PH 5 hanglamp is een echte klassieker die in steeds meer kleuren beschikbaar is en waar door de jaren heen verschillenden varianten van zijn verschenen. 

Poul Henningsen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Poul Henningsen. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Poul Henningsen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.

Flinders klanten beoordelen de producten van Poul Henningsen gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 14 beoordelingen.