Peter van de Water

Peter van de Water is een Nederlandse meubel- en interieurontwerper die dag in dag uit opereert vanuit zijn eigen ontwerpbureau in de geliefde Amsterdamse wijk Oud-West. Zijn ontwerpen worden keer op keer opgepakt door een groeiend aantal designmerken als Gispen en New Duivendrecht. Voordat Peter van de Water zijn eigen ontwerpbureau oprichtte, studeerde hij Architectuur & Ruimtelijk Ontwerp aan de kunstacademie in Breda. Uiteindelijk studeerde hij in 1994 af en deed ondertussen ervaring op bij een andere ontwerpstudio om zo vijf jaar later de stap te maken naar een eigen bureau. Inmiddels timmert hij alweer heel wat jaren met succes aan de weg. Dat is ook meer dan logisch, want hij wilt zich continu blijven ontwikkelen en kennis vergaren die hij vervolgens mee kan nemen in zijn nieuwe ontwerpen. We zien in zijn collectie producten met kenmerkende vormen.  

Peter van de Water en zijn ontwerpstijl

De ontwerpen die Peter van de Water maakt, kenmerken zich door eenvoud. Zo probeert hij een idee uit te werken in een herkenbaar en iconisch product. En dat laat ook zien dat Peter continu op zoek is naar het perfecte idee waarin hij functionaliteit, de constructie en de esthetiek op een succesvolle manier in het ontwerp kan verwerken. Pas dan is het product volgens hem geslaagd. Dit doet hij door onder meer schetsen en prototypen te maken om zo het idee uit te werken en vorm te geven. En dat met één doel voor ogen: de producten moeten van hoge kwaliteit en tijdloos zijn zodat je er jarenlang plezier van hebt. Oftewel een duurzaam ontwerp dat bij wijzen van over tien jaar nog steeds erg geliefd is. Om mee te gaan met de tijd, probeert hij te innoveren en dat vervolgens in zijn nieuwe ontwerpen te verwerken. Van nieuwe ontwerpen maken krijgt hij daarom ook veel energie.

Peter van de Water bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Peter van de Water. Wij hebben veel op voorraad en kunnen over het algemeen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden. Ben je op zoek naar een specifiek product van Peter van de Water en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. Wij staan graag voor je klaar.

Flinders klanten beoordelen de producten van Peter van de Water gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.

Naar boven