Carolina Wilcke

Carolina Wilcke is een Nederlandse meubelontwerper en goudsmid. In haar eigen studio houdt ze zich bezig met designproducten, interieurinrichtingen en limited designs. Haar ontwerpen worden over de hele wereld getoond en zijn opgenomen in de collecties van diverse meubelmerken. De grafische lijnen, elegantie en functionaliteit is wat haar werk onderscheidend maakt. Onder het grote publiek is ze bekend met haar Tangled collectie voor het Nederlandse merk Spectrum. Met deze producten laat ze zien dat bijvoorbeeld ook een dressoir en een salontafel een belangrijke rol spelen in een interieur en best wat extra aandacht verdienen.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-11 van 11 producten Sorteren op 1-11 van 11 producten Terug naar boven

Carolina Wilcke: goudsmid en meubelontwerper

In 2009 studeerde Carolina Wilcke af aan de Design Academy in Eindhoven. Naast dat ze hier afstudeerde, heeft ze zich gespecialiseerd als goudsmid. Deze combinatie heeft gezorgd voor haar succesvolle Tangled collectie. Deze ontwerpen hebben verfijnde details en een uitgedachte constructie van ontwerpen. Carolina Wilcke heeft een perfect oog voor detail en streeft naar perfectie in afwerking. Het werk van Carolina Wilcke kenmerkt zich door een pure, modernistische en architecturale ontwerpstijl. De zoektocht naar de perfecte esthetische verhoudingen is terug te zien in de kenmerkende vormentaal van al haar ontwerpen.

Tangled collectie x Carolina Wilcke

Zoals al eerdergenoemd, heeft Carolina Wilcke de Tangled collectie voor designlabel Spectrum ontworpen. Deze serie bestaat uit een dressoir, salontafel, bijzettafel en vitrinekast. Deze worden gemaakt van matzwart geëpoxeerd staal en glas. Je hebt bij elk ontwerp de keuze uit helder glas of juist gerookt glas. De ontwerpen zijn geïnspireerd op raamkozijnen van industriële gebouwen. Dat zie je ook terugkomen in het open ontwerp en de gelaagdheid van de schitterende meubels. De producten uit deze collectie zijn tijdloos en ware eyecatchers die aanwezig zijn, maar niet overheersen. Door het open en eerlijke karakter zijn de ontwerpen gemakkelijk te combineren met verschillende stijlen en in uiteenlopende interieurs.

Carolina Wilcke bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Carolina Wilcke. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Carolina Wilcke en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.