De namen achter Nemo

Het Italiaanse designlabel Nemo is in 1993 opgericht door de heren Franco Cassina en Carlo Forcolini. Het prachtige designmerk is voortgekomen uit de behoefte aan projecten waar Cassina en Forcolini innovatie konden combineren met traditioneel Italiaans design. De lampen en verlichting van Nemo voldoen ruimschoots aan deze eisen! Door de nieuwste technieken samen te laten gaan met klassieke elegantie, heeft Nemo inmiddels een gigantisch assortiment aan verlichting. Binnen deze collectie zijn de stoere schijnwerpers uit de Nemo Projecteur serie de industriële lampen van dit moment. Daarnaast zijn er binnen de hanglampenserie van Nemo veel innovatieve ontwerpen met led-verlichting. Eén ding is zeker: aan de behoefte van de heren Cassina en Forcolini is voldaan!

Nemo hanglampen: Wegdromen in de ruimte

Iedere dag in de wolken zijn? Dat kan met de Nemo Spigolo Horizontal hanglamp. Onder deze lamp kan je even helemaal wegdromen. Deze hanglamp is ontworpen door Mario Bellini. Mario Bellini kwam in 1974 met dit ontwerp en was een pionier als het ging om verlichtende kunststofobjecten. Deze Nemo hanglamp kan in meerdere ruimtes geplaatst worden. Zo kan je wegdromen in de slaapkamer, de studeerkamer of de ontmoetingshal. De Nemo Spigolo Vertical hanglamp LED en Nemo Spigolo Horizontal hanglamp LED zijn Nemo hanglampen die helpen om het ruimtegevoel vast te houden. Eenvoud kenmerkt deze Nemo hanglampen. De armen waarin de led-verlichting verwerkt zit, kan je 360 graden draaien om zo direct of juist indirect licht te creëren. Modern, minimalistisch én zo mooi!

Door de wind gevormd

Naast de Nemo Spigolo serie, zijn er nog meer Nemo hanglampen die een bijzondere vorm hebben. Zo hebben de ontwerpen van Arihiro Miyake iets weg van een windmobiel. De om elkaar heen draaiende armen lijken gevormd door de wind. De Nemo In the Wind Vertical hanglamp LED is één van zijn ontwerpen. Wat deze Nemo hanglamp uniek maakt is dat hij verticaal hangt in plaats van horizontaal. Normaal gesproken hangt een hanglamp vaker horizontaal. De lamp bestaat voornamelijk uit aluminium en wordt aangevuld met kunststof. Hij is verkrijgbaar in mat zwart en wit. Wil je meer licht in jouw huis? Daar zorgt deze wervelwind in elk geval wel voor! Naast de verticale variant is deze Nemo hanglamp ook in een horizontale variant beschikbaar. De Nemo In the Wind Horizontal hanglamp LED is dé eyecatcher voor boven de tafel!

Nemo hanglampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Nemo. Dat betekent dat wij alle Nemo hanglampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar specifieke Nemo hanglampen en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Nemo hanglamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.