Naar boven

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Muuto Design

Het Deense duo Peter Bonnén en Kristian Byrge richtte in 2006 het designlabel Muuto op. De naam van het merk is ontleend aan het Fins, waar ‘Muutos’ zoveel betekent als ‘nieuw perspectief’. De beide heren hebben namelijk de ambitie om de Scandinavische designwereld een nieuwe impuls te geven. Hun ontwerpen zijn dan ook avontuurlijk en vernieuwend. Peter Bonnén en Kristian Byrge zetten Scandinavië dan ook op de kaart als het gaat om design meubelen. Onder de vlag van Muuto bieden zij jonge Scandinavische ontwerpers de kans om in alle vrijheid nieuwe designs te ontwikkelen. Muuto werkt daarnaast samen met gerenommeerde ontwerpers uit Scandinavië, zoals Norway Says, Louise Campbell, Form Us With Love en Harri Koskinen. Ieder jaar komen nieuwe ontwerpen op de markt waardoor de collectie meer en meer volwassen wordt. De collectie van Muuto bestaat uit speelse en excentrieke ontwerpen, zoals de Muuto schalen.

Muuto schaal

Naast de prachtige Crushed schaal van Muuto is er nog een hoekige schaal van Muuto: de stoere Muuto Shades schaal large, die is ontworpen door Anne Jørgensen. Ondanks de naam, staat deze schaal van Muuto zeker niet in de schaduw van andere accessoires op tafel. Wij vinden zelfs dat je niet meer nodig hebt dan deze schaal. Met zijn bijzondere ontwerp is deze schaal een echte eyecatcher voor in je interieur. Dit heeft de Muuto schaal te danken aan zijn interessante interactie met het licht. Hierdoor is de uitstraling nooit hetzelfde en zal deze dus niet snel vervelen. De Shades schaal van Muuto heeft een diameter van 18 centimeter en heeft een hoogte van 9,5 centimeter. Hij is gemaakt van keramiek. En om de schaal zijn bijzondere vorm en ruwe textuur te geven is het keramiek eerst gegoten, daarna geverfd en als laatste met de hand gepolijst. Deze prachtige schaal van Muuto is verkrijgbaar in roze, grijs en in zandkleur.

Muuto schaal bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Muuto. Dat betekent dat wij elke Muuto schaal kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke schaal van Muuto en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Muuto schaal, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.