Naar boven

Kvadrat Sonar 2

De stof Sonar bestaat uit 59% wol, 25% viscose, 9% linnen, 5% polyamide en 2% polyester en wordt onderverdeeld in twee delen: Sonar 1 (zes kleuren) en Sonar 2 (acht kleuren). Beiden representeren een complexe en verfijnde mix van kleuren en textuur. De inspiratie bij het ontwerpen van de stof kwam van tweed maatpakken. Geen wonder, want Sonar is ontworpen door Raf Simons, die we kennen van zijn spectaculaire modecollecties bij Dior en onder eigen naam en momenteel creatief directeur van modehuis Calvin Klein is. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

De stof is geweven van een bouclé garen: een oppervlak met een bobbelige textuur die komt van een combinatie van strakke en losse draden. Sonar 1 is een wat dichter geweven en daarom gladder textiel, terwijl Sonar 2 de textuur van bouclé in volle glorie laat zien. Sonar 1 is verkrijgbaar in wat neutralere kleurencombinaties dan Sonar 2. De veelzijdige tonen en texturen van Sonar 1 en 2 zijn ontworpen om niet alleen elkaar aan te vullen, maar ook veel van de andere stoffen uit de collectie van Raf Simons voor Kvadrat. Met een slijtvastheid van 20.000 Martindale is Sonar geschikt voor algemene meubelbekleding. 

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kvadrat. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.