Naar boven

Kvadrat Rime

Rime is een wollen meubelbekledingsstof die bestaat uit 90% wol en 10% nylon. De stof is ontworpen door Åsa Pärson, een Zweedse textielontwerpster die altijd de natuurlijke patronen van een materiaal wil benadrukken. De stof heeft een melange-look wanneer je hem van een afstandje bekijkt. De naam verwijst naar de harmonie van de twee unikleuren die gebruikt worden in elk van de 27 kleurvarianten. Elke van deze kleurvarianten combineert een heldere toon met een schaduw. Bij sommige varianten die kleuren combineren die op elkaar lijken, lijkt de stof uit een unikleur te bestaan. Bij andere varianten, met een sterker contrast, is de structuur van het textiel veel duidelijker te zien. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

Rime is geconstrueerd met een satijnweeftechniek, geïnspireerd op polonaisekleden uit de 17e eeuw. Dit geeft de stof een strakke, gladde en glimmende structuur. Dit maakt de stof multifunctioneel. Hij heeft drie heel verschillende looks: netjes, vrolijk of simpel elegant. Door deze veelzijdigheid en met een slijtvastheid van 100.000 Martindale is de stof bij uitstek geschikt voor kantoren en de (semi-)publieke sector.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kvadrat. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.