Naar boven

Kvadrat Hero

Hero is een meubelbekledingsstof van 96% wol en 4% polyester die ontworpen is door de beroemde kunstenares en ontwerpster Patricia Urquiola. Zij heeft verschillende belangrijke designprijzen in de wacht gesleept, zoals de Red Dot Design Award en de Chicago Athenaeum Good Design Award. Haar werk hangt in het MoMA in New York en ze is door verschillende bladen uitgeroepen tot ontwerper van het jaar. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

Hoewel Hero een geweven textiel is, heeft hij door zijn afwerking een vilt-achtig oppervlak: glad en richtingloos. Daardoor komen de kleuren op hun best gepresenteerd en complementeren ze de vorm van de meubels die ze bekleden. Het uitgebreide kleurenpalet van Hero reflecteert Urquiola’s onderscheidende benadering van kleurontwerp. Het palet bestaat uit 28 verschillende zachte en toch levendige kleuren, geïnspireerd op de lente, aarde en water. Dus veel rood, pastel en aardetinten alsook een serie verschillende nuances van donkerblauw. De stof heeft een slijtvastheid van 45.000 Martindale.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kvadrat. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.