Naar boven

Kvadrat Divina 3

De grafisch ontwerper en kunstenaar Finn Sködt werkt al vele jaren samen met Kvadrat en is de ontwerper van de meubelbekledingsstof Divina. Deze stof is ontworpen in 1984 en is een nog altijd zeer populaire klassieker in de collectie. Sködt staat bekend om zijn uitzonderlijke vermogen om eerst kleuren te vinden en van daaruit ze te mengen. Zijn startpunten zijn altijd de primaire kleuren: rood, geel en blauw. Van daaruit creëert hij alle andere kleuren en nuances, met name de heldere. In zijn werk is duidelijk zijn achtergrond als kunstenaar en grafisch ontwerper terug te zien. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

Divina is gemaakt van 100% wol en wordt aan een uitgebreid fabriceringsproces onderworpen waarvan het eindresultaat zo glad en uniform wordt dat het wel wat doet denken aan vilt. Alsof je een wollen trui veel te heet gewassen hebt. Het voordeel is dat de wol heel zacht en comfortabel wordt. Een ander voordeel is dat door het gladde oppervlak de kleuren beter uitkomen. Sinds de lancering van de stof is het kleurenpalet steeds aangepast aan het huidige modebeeld. Nu bestaat het uit maar liefst 56 verschillende kleuren, variërend van ingetogen en elegant tonen als kasjmier, beige, bruin en grijs tot heldere kleuren als rood, oranje, geel, blauw en groen. ‘Divina’ betekent hemels, en voor deze naam is gekozen vanwege de manier waarop de kleuren tot volle wasdom komen met deze stof. De stof heeft een slijtvastheid van 45.000 Martindale.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kvadrat. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.