Naar boven

Kvadrat Balder 3

Balder is een prachtige kwaliteits-mix van 68% wol, 26% katoen en 6% polyamide en een slijtvastheid van maar liefst 100.000 Martindale. Het bont geschakeerde kleurenpalet met negentien varianten brengt een uitnodigende zachtheid in de wereld van de meubelbekledingsstoffen. Het oorspronkelijke ontwerp is van Fanny Aronsen. De negentien nieuwe kleuren zijn echter bedacht door het Belgische multi-talent Raf Simons, die we kennen van zijn spectaculaire modecollecties bij Dior en onder eigen naam en momenteel creatief directeur van modehuis Calvin Klein is. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

De stof is geweven van verschillende tonen garen in een ogenschijnlijk onregelmatige steek dat subtiele fluctuaties van kleur over de oppervlakte van de stof creëert. Variërend van fris en direct tot geruststellend klassiek en chic rust de basis van het kleurenpalet op groen, grijs, paars, roze en geel. In sommige gevallen wordt de basiskleur gecombineerd met een topnootkleur – bij één specifieke stof is een roze garen samengeweven met een garen in een zonnige oranje toon, bij een andere met een levendig groene toon – wat tot verfrissende maar verrassend subtiele resultaten leidt. 

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kvadrat. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.