Naar boven

Persbericht - Amsterdam - 4 november 2020

Label GET ART gelanceerd met originele kunstfotografie

Vandaag is GET ART gelanceerd; een kunstlabel gevestigd in Nederland met oog voor originele kunstfotografie. De fotokunst is door GET ART zorgvuldig geselecteerd en gemaakt door aanstormend talent uit Nederland en Vlaanderen.

GET ART staat voor originele kunstfotografie in gelimiteerde oplages. Het is een jong en eigenzinnig kunstlabel dat originele kunstfoto’s van Nederlands en Vlaams talent voor iedereen toegankelijk maakt. Dit label biedt consumenten de mogelijkheid echt iets moois en unieks aan de muur te hangen. Vaak weet de consument niet waar je dat kunt vinden. “Galeries zijn prachtig, maar bieden relatief dure kunstfotografie. En IKEA, dat is misschien wat weinig origineel”, aldus Geert-Jan Smits, initiatiefnemer van dit kunstlabel. “Met GET ART komt originele en betaalbare kunstfotografie binnen het bereik van iedereen”, aldus Smits.

Duurzaamheid is een belangrijk ontwerpbeginsel van dit kunstlabel. Samen met fotograaf Marie van der Heijden is getracht een kunstproduct neer te zetten met een zo laag mogelijke belasting voor het milieu. Hierin is GET ART uniek in Nederland. Alle aspecten van duurzaamheid zijn meegenomen. Denk aan het gebruikte fotopapier (henneppapier), het energieverbruik in het productieproces en de omvang van de logistieke bewegingen die nodig zijn om het product bij de klant te krijgen. Henneppapier is een sterke papiersoort die een grove lijntextuur heeft, op een duurzame manier wordt geproduceerd en voor bijna de helft bestaat uit cannabis. 

De kunstfoto’s zijn afkomstig van Nederlands en Vlaams talent. De vier fotografen waarmee GET ART van start gaat, zijn in alfabetische volgorde: Paul Damen, Eveline Gerritsen, Marie van der Heijden en Robert Smit. De prijzen variëren van € 89 (gedrukt op henneppapier met zwarte lijst, A3-formaat) tot € 169 (gedrukt op plexiglas, formaat 50 x 70 cm). GET ART is te koop bij Flinders en binnenkort bij bol.com, fonQ en de Bijenkorf.

Foto van Marieke van der Heijden met zwarthouten lijst en afgedrukt op henneppapier.

Foto van Marie van der Heijden met zwarthouten lijst en afgedrukt op henneppapier.

Over de fotografen

Paul Damen

Maak kennis met het werk van Paul. Zijn achtergrond vanuit de film geeft een dubbele dimensie aan de beelden. Het proeven van de sfeer en het vastleggen van 'het moment' maakt dat de foto's van Paul documentair overkomen. Zoals Paul het liefst verdwaalt in een stad of de natuur met zijn camera, zo verdwaalt de kijker in zijn beelden.

Eveline Gerritsen

Eveline Gerritsen is een portretfotograaf uit Amsterdam. Ze reist de hele wereld over om straatportretten te maken en zo in contact te komen met verschillende culturen en haar liefde voor de wereld te delen.

Marie van der Heijden

Marie van der Heijden is een fotograaf die ontzettend veel van reizen houdt en dat is terug te zien in haar foto’s. Ze laat zich verrassen door de bijzondere plekken en de mensen die ze tijdens haar reis tegenkomt. De sfeer en het karakter weet ze prachtig vast te leggen. Ze heeft content gepubliceerd in onder andere LINDA en National Geographic.

Robert Smit

Vanuit zijn professie als architect projecteert Robert Smit zijn passie voor compositie, licht en contrast op zijn architectuur en zwartwit fotografie. Robert ziet schoonheid door 'anders' te kijken. In zijn werk focust hij zich op alledaagse en buitengewone objecten en weet hij dit op een serene, bijna mysterieuze wijze vast te leggen.

Meer over GET ART

‘’Met GET ART komt originele en betaalbare kunstfotografie binnen het bereik van iedereen.’’ 

Geert-Jan Smits - Initiatiefnemer & CEO Finders

‘’Met een hoofd vol vragen en een glimlach ga ik iedere keer weer op pad zonder te weten waar ik precies uitkom. En dat hoeft ook niet, want waar ik ook heenga, ik word steevast verrast door de bijzondere mensen en plekken die ik onderweg tegenkom. Een selectie daarvan zie je bij GET ART. Ik hoop dat ze je eraan herinneren hoe mooi deze wereld is en dat we haar samen moeten koesteren.’’ 

Marie van der Heijden - fotograaf 

- Einde persbericht -

Perscontact en high-res beelden
GET ART | Rick Mooij | Tel 020 3030630 | info@getart.nl   
GET ART bij Flinders: https://www.flinders.nl/getart
Website van GET ART: https://getart.nl/

Foto van Marieke van der Heijden met zwarthouten lijst en afgedrukt op henneppapier.

Foto van Marie van der Heijden met zwarthouten lijst en afgedrukt op henneppapier. 

Foto van Robert Smit van ‘De Rotterdam’ in Rotterdam en afgedrukt op dibond.

Foto van Robert Smit van ‘De Rotterdam’ in Rotterdam en afgedrukt op dibond. 

Foto van Robert Smit van ‘De Rotterdam’ in Rotterdam en afgedrukt op dibond.

Foto van Robert Smit van ‘De Rotterdam’ in Rotterdam en afgedrukt op dibond.