Naar boven
Sorteren op

1-24 van 24 producten

Kay Bojesen brengt hout tot leven

Toen Kay Bojesen klein was, maakte zijn vader graag speelgoed voor hem. Dit maakte hij uit hout, zodat Kay uren speelplezier kon beleven. Dit is hem altijd bijgebleven en op een gegeven moment vond Kay dat het tijd werd om deze traditie voor te zetten. In 1922, toen zijn eigen zoontje drie jaar was, versleet hij veel speelgoed. De kwaliteit was erg achteruitgegaan waardoor zijn zoontje weinig plezier uit het speelgoed kon halen. Dit bracht Kay op ideeën en ging zelf, net zoals zijn vader, speelgoed maken. Hij besloot mee te doen aan een speelgoedwedstrijd met het doel om kinderen met kwalitatief speelgoed te kunnen laten spelen. Hij deed mee met vier ontwerpen en met succes. Hij won! In de jaren 30 ging hij als serieuze speelgoedontwerper aan de slag en wist met zijn ontwerpen hout tot leven te brengen. Bij vele kinderen heeft hij al een glimlach op het gezicht getoverd.

Traditioneel speelgoed van Kay Bojesen

De speelgoedcollectie van Kay Bojesen bestaat uit een aantal traditionele verschijningen. Het Kay Bojesen Horse speelgoed paard is één van de klassiekers. Een prachtig houten speelpaardje met een parmantig uiterlijk. Niet alleen leuk om cadeau te geven, maar hij zal ook erg tof staan in je boekenkast. Een andere echte klassieker is het Kay Bojesen Songbird Ruth speelgoed vogeltje. Eén van de vrolijkste verschijningen uit de collectie. Ze komt uit een nestje van zes en is met haar kleurtjes de gezelligste van het stel. Je hoeft er alleen maar naar te kijken en je knorrige humeur verdwijnt. Zorg er dus voor dat ze niet ontsnapt. 

Kay Bojesen speelgoed bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kay Bojesen. Dat betekent dat wij al het Kay Bojesen speelgoed kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Flinders klanten beoordelen de producten van Kay Bojesen collectors item gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.