Karven

Het Nederlandse designlabel Karven heeft een ruime collectie verlichting die vooral in het teken staat van hanglampen. Hanglampen die je een mooie plek kunt geven boven je eettafel, in je woonkamer of simpelweg in je werkruimte. Zo zijn er lampen die de breedte ingaan en lampen die het liever wat hogerop zoeken. We hebben het dan onder andere over de Roest Horizontal 75 hanglamp LED en de Karven Roest Vertical 15 hanglamp. Het valt je vast op dat deze lampen dezelfde naam hebben: familie Roest. Dit is de eerste collectie van Karven die is ontworpen door Joost van Veldhuizen. De naam voor deze collectie komt ook niet uit de lucht vallen, want de lampen hebben stuk voor stuk een roestachtige look. En juist dat maakt deze lampen zo bijzonder mooi. Het ruime aanbod zorgt ervoor dat er vast en zeker een lamp bijzit die je mooi vindt. Voor welke ga jij? 

Flinders is dealer van

Over Karven

Karven is een designlabel dat zich focust op verlichting. De naam van dit merk komt van het Perzische woord ‘’Karwan’’. Maar waar verwijst deze naam naar? Dit Perzische woord werd gebruikt op historische handelsroutes en verwijst naar een groep woestijnreizigers. Op deze manier proberen ze mensen van verschillende culturen over de hele wereld met elkaar te verbinden. Zo proberen zij ook deze benadering hedendaags te maken door niemand buiten te sluiten en een ieder uit te nodigen om bij te dragen aan designlabel Karven. Door dit verhaal ontstond de naam Karven. Kenmerkend voor dit merk is wel dat ze ideeën, ervaringen, ontwerpers en designs van over de hele wereld verzamelen en aan dit merk proberen te binden. De lampen uit de collectie van Karven zijn er in verschillende soorten en maten. Elk van deze ontwerpen zorgt graag voor wat extra sfeer in jouw interieur.

Roest lampenserie: boordevol Karven hanglampen

De eerste verlichtingsserie van Karven heeft de naam Roest gekregen. Deze collectie ‘’bends the norm’’ met zijn simpele en onpretentieuze uitstraling. Hierdoor kun je simpelweg geen ander item vinden met dit design. De natuurlijke reactie tussen ijzer, zuurstof, water en tijd zorgt voor de roestlook die deze lampen stuk voor stuk hebben. Door het fraaie design zijn deze lampen absoluut de moeite waard. De collectie is daarom ook niet voor niets vertoond op de designbeurs Salone del Mobile in 2017. Een andere lamp die graag de hoogte ingaat, is de Karven Roest Vertical 45 hanglamp. Deze lamp heeft logischerwijs een hoogte van 45 centimeter. Je kunt deze lamp hierdoor prima combineren met de andere formaten uit deze collectie. Zo creëer je een speels effect. De collectie bestaat niet alleen uit hanglampen en daarom stellen we je graag voor aan de Karven Roest 20 plafondlamp. Deze bevat uiteraard dezelfde kenmerken als de andere lampen uit deze serie.

Karven bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Karven. Dat betekent dat wij alle producten van Karven kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Karven en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Karven. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Karven veilig en vertrouwd online bestelt. Wij verzenden bovendien gratis in de Benelux. 

Flinders klanten beoordelen de producten van Karven gemiddeld met 8 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.

Naar boven