Naar boven

Karimoku New Standard krukken

De oorsprong van dit merk zie je terug in de Karimoku New Standard krukken. Ze hebben namelijk iets weg van een traditionele Japanse torii. Dit is een poort die meestal toegang geeft tot een Shintō-heiligdom. De torii wordt gezien als de overgang van de gewone wereld naar de heilige wereld. De constructie van een torii bestaat uit twee verticale balken met twee horizontale balken er bovenop. Meestal zijn de balken compleet rood geverfd. De Karimoku New Standard Torii-S kruk is dan wel niet rood, maar de constructie van deze kruk heeft er wel veel van weg. De Japanse houtbewerkingsmethode shikuchi is gebruikt om de poten van de kruk te verbinden met de zitting. Met deze kruk haal je dus een eerbetoon aan de Japanse vakmanschap en cultuur in huis!

Sorteren op

1-1 van 1 producten

Karimoku New Standard uit hout gevormd

Karimoku New Standard is in 2009 opgericht. Dit relatief jonge designmerk is ontstaan uit een samenwerking tussen talentvolle ontwerpers en houtproducent Karimoku, die al meer dan zeventig jaar hout vervaardigden in Japan. De kwaliteit van hout en de zorgvuldige bewerking daarvan staan dan ook centraal in de werkwijze van Karimoku New Standard. Het hardhout dat wordt gebruikt voor de meubelcollectie is voornamelijk afkomstig van de esdoorn, eik en kastanjeboom. Om de Japanse bossen zoveel mogelijk te sparen en tegelijkertijd een brug te slaan naar de lokale industrie, werkt Karimoku New Standard enkel met dunne bomen die anders onbenut zouden blijven. Zo ben je er niet alleen zeker van dat je nieuwe tafel of kruk van hoge kwaliteit is, maar ook duurzaam is geproduceerd.

Karimoku New Standard krukken: een vleugje Japan in huis

Met de Colour Stool kruk van Karimoku New Standard hoef je niet meer uren in het vliegtuig te zitten om de Japanse cultuur te bewonderen. Deze kruk haalt de Japanse cultuur direct in jouw huis. Hij is verkrijgbaar in twee vrolijke kleuren: warmwit met een roze patroon en in koelwit met een blauw patroon. Ook is de kruk licht van gewicht waardoor je de kruk gemakkelijk verplaatst. De krukken zijn gemaakt van de Itaya-esdoorn, een hardhoutsoort uit Japan. De kruk heeft een breedte van 45 centimeter, een diepte van 31 centimeter en een zithoogte van 43 centimeter. Klein maar fijn! Heb jij al een mooi plekje op het oog voor deze kruk? Hij kan je soms net uit de brand helpen wanneer je een zitplaats te kort komt.

Karimoku New Standard krukken bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Karimoku New Standard. Dat betekent dat wij alle Karimoku New Standard krukken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar specifieke Karimoku New Standard krukken en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een kruk van Karimoku New Standard, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.