Naar boven

Flinders is dealer van

Van Karimoku naar Karimoku New Standard

Karimoku New Standard is in 2009 opgericht. Dit relatief jonge designmerk is ontstaan uit een samenwerking tussen talentvolle ontwerpers en houtproducent Karimoku die al meer dan zeventig jaar hout vervaardigde in Centraal-Japan. De kwaliteit van hout en een zorgvuldige bewerking daarvan staan dan ook centraal in de werkwijze van Karimoku New Standard. Het hardhout dat wordt gebruikt voor de meubelcollectie is voornamelijk afkomstig van de esdoorn, eik en kastanje. Om de Japanse bossen zoveel mogelijk te sparen en tegelijkertijd een brug te slaan naar de lokale industrie, werkt Karimoku New Standard enkel met dunne bomen die anders onbenut zouden blijven. Zo ben je er niet alleen zeker van dat je nieuwe tafel of kruk van hoge kwaliteit is, maar ook duurzaam is geproduceerd.

Nederlands trots bij Karimoku New Standard

Zoals gezegd heeft Karimoku New Standard diverse topontwerpers van internationale afkomst aan zich weten te binden. Eén daarvan is het Nederlandse Scholten & Baijings, bestaande uit Stefan Scholten en Carole Baijings. Begonnen zij ooit met twee collecties voor meubelketen Ikea, inmiddels hebben zij projecten voor de grootste designmerken zoals Hay en Gelderland mogen uitvoeren. De ontwerpen van Scholten & Baijings worden gekenmerkt door kleur, eenvoud en verfijning. Zo ook de Karimoku New Standard Colour Wood bijzettafel. Dit ontwerp combineert het Japanse hardhout met details in neonkleuren en grafische prints op het tafelblad. Houd je het liever meer basic? Dan kun je ook gaan voor de Karimoku New Standard Colour Wood Plain bijzettafel. Deze heeft dezelfde bijzondere vormgeving, maar dan zonder prints en kleur. Welke heeft jouw voorkeur?

Producten die in jouw leven passen

De collectie van Karimoku New Standard is een bijzondere. De collectie bestaat onder andere uit krukken, tafels, stoelen en opbergbakken. Het merk omschrijft zijn producten zelf als ‘joyful’ en dat zie je terug in ieder meubelstuk. Speelse vormen, ronde hoeken en een originele afwerking zijn typisch voor de ontwerpen van dit Japanse merk. Ook is de collectie van Karimoku New Standard afgestemd op een stadsleven in de 21e eeuw. Dit betekent dat meubels niet alleen mooi moeten zijn, maar ook functioneel en passend in jouw dagelijkse leven. De Castor serie is hier het perfecte voorbeeld van. De Castor stoel, bijvoorbeeld, schuif je onder iedere eettafel dankzij zijn bescheiden voorkomen. Deze allrounder is ontworpen volgens ergonomische richtlijnen en zit dus heerlijk. Niet lekker genoeg? Ga dan voor de Castor Pad gestoffeerde stoel. Deze heeft een elegant kussen op zowel de zitting als de rugleuning. Wat wil je nog meer?

Kleuren van Karimoku

Een ander kenmerk van de collectie van Karimoku New Standard is het gebruik van (neon)kleuren in details en accessoires. De Homerun Hook wandhaak set, bijvoorbeeld, is zowel in eiken als knalgeel verkrijgbaar. Combineer die twee en je krijgt een fantastisch resultaat aan de muur. Ook de Colour Bin opbergbak kent gekleurde details. De drie verschillende maten waarin deze opbergbakken te koop zijn hebben allemaal een ander kleurenpalet: van pasteltinten tot fluorescerend roze. Bovendien heeft iedere Karimoku New Standard Colour Bin opbergbak een gekleurde ring om het geheel af te maken. Kortom, colour your world met de producten van Karimoku New Standard!

Karimoku New Standard bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Karimoku New Standard. Dat betekent dat wij alle producten van Karimoku New Standard kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product van Karimoku New Standard, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.