Sorteren op

1-1 van 1 producten

Jieldé

Jieldé is een Frans designmerk dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van verlichting. Het merk is opgericht door Jean-Louis Domecq, de naam Jieldé is afkomstig van zijn initialen. Jean-Louis Domecq heeft het merk opgericht, omdat hij behoefte had aan een sterke en eenvoudige lamp zonder elektrische kabels in de gewrichten. Het eerste definitieve model van deze lamp werd in 1950 geboren. In het begin van de jaren 90 verlaat de lamp de industriële industrie en wordt hij ook steeds vaker voor in het interieur van woningen gekozen. Door de jaren heen is de collectie van Jieldé uitgebreid met verschillende hang-, vloer-, wand- en tafellampen.

Jieldé Loft lampen

Volgens verzamelaars en designliefhebbers zijn de Jieldé Loft lampen op het gebied van vorm, materiaal en functionaliteit perfect in balans. Deze balans plaatst de lampen op de overlapping tussen producten voor dagelijks gebruik en kunst. Of Jean-Louis Domecq tijdens het ontwerpen van de Loft collectie heeft nagedacht over de vraag of levenloze objecten een ziel kunnen hebben, zal onbeantwoord blijven. Een feit blijft dat hij de Jieldé Loft verlichting iets extra’s heeft meegeven wat de lamp uniek maakt. Door het gebruik van metaal en de industriële vorm zijn de lampen een icoon geworden voor Frans industrieel design. Er zijn veel variaties op de oorspronkelijke Loft lamp beschikbaar, zoals de Loft DD7460 vloerlamp die de industriële uitstraling combineert met een speels design.

Jieldé Loft bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Jieldé. Dat betekent dat wij alle producten uit de Jieldé Loft collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.