Naar boven

Jieldé

Het Franse merk Jieldé staat bekend om een collectie schitterende lampen met een tijdloos karakter. In deze collectie vind je verschillende hanglampen, wandlampen, bureaulampen en vloerlampen die je interieur graag in een positief daglicht stellen. Dat is logisch, want deze lampen van Jieldé zien er stuk voor stuk fantastisch uit. De Jieldé Loft serie mag daarom absoluut niet aan je aandacht ontsnappen. Dankzij de verstelbare arm heb je helemaal zelf in de hand waar je het licht laat schitteren in je woning. Zo komt de Loft D1240 vloerlamp van Jieldé bijvoorbeeld goed van pas als je een boek of krant gaat lezen. De lampenkap draai je eenvoudig naar de plek waar je het licht op dat moment nodig hebt. Dit geldt net zo goed voor de Jieldé Loft D1000S wandlamp. Heb jij al een mooie designlamp op het oog? 

Flinders is dealer van

Hoe Jieldé ooit begon

Het succes van het Franse merk Jieldé is te danken aan Jean-Louis Domecq. Hij is de ontwerper van deze collectie tijdloze, industriële én (niet geheel onbelangrijk) functionele lampen. De lampen van toen voldeden niet aan hetgeen waar volgens hem verlichting aan moest voldoen. Daarom ging hij aan de slag en ontwierp lampen inclusief de functionaliteiten die hij miste. Voor hem betekende dat lampen die overal op bevestigd kunnen worden en die je alle kanten op kunt draaien zonder dat het lichtsnoer breekt. Het designlabel Jieldé timmert al sinds 1950 aan de weg. Tientallen jaren later werden deze lampen ongekend populair. Hierna volgen ook andere grote successen waaronder de replica van de originele lamp in 2003. Leuk om te weten: de lampen worden met de hand gemaakt in de buurt van de Franse plaats Lyon. Kortom, voor welke lamp je ook kiest, je hebt hoe dan ook te maken met een 100% in Frankrijk gefabriceerde, met de handgemaakte lamp.

Kenmerkend voor Jieldé

De lampen van Jieldé hebben een aantal kenmerkende eigenschappen: ze zijn modern, tijdloos en op maat gemaakt. Hierdoor komen ze eigenlijk in vrijwel elke ruimte tot hun recht. Ondanks dat Jean-Louis Domecq in 1983 overleed, blijft zijn naam voor altijd verbonden aan dit merk. De initialen J, L en D zijn namelijk in de naam van dit designlabel verwerkt zoals je kunt zien. Ga je voor een vrolijke kleur, of kies je voor een neutraal item? De keuze is aan jou. Jieldé maakt je keuze er niet makkelijker op, want je kunt een lamp kiezen in werkelijk alle kleuren van de regenboog. Van zwart tot blauw en van geel tot paars. Weet jij het al? Een hanglamp uit deze collectie kun je een mooi plekje geven boven de eettafel en een willekeurige wandlamp doet het goed in je hal. Naast de Loft serie, mogen de Augustin serie en de Signal serie er ook wezen. In de Augustin serie vind je tal van hanglampen waaronder de Augustin A160 hanglamp terwijl de Signal serie bekend staat om enkele vloerlampen als de Signal SI433 vloerlamp.

Jieldé bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Jieldé. Dat betekent dat wij alle designlampen van Jieldé kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke lamp van Jieldé en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Jieldé. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw lamp van Jieldé veilig en vertrouwd online bestelt.  

Flinders klanten beoordelen de producten van Jieldé gemiddeld met 6 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.