Flinders is dealer van

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-1 van 1 producten Sorteren op 1-1 van 1 producten Terug naar boven

Naar Amerika en terug

Ingo Maurer is de grondlegger van het gelijknamige Duitse bedrijf. In 1960 verliet Maurer Duitsland om als freelance grafisch ontwerper te werken in New York en San Francisco. Echter, hij kwam daar op ideeën en in 1963 besloot hij om terug te keren naar Duitsland om zijn droom te realiseren. Datzelfde jaar werd het bedrijf opgericht onder de naam ‘Design M’. Het bedrijf, dat later pas omgedoopt werd tot ‘Ingo Maurer GmbH’, ontwerpt en produceert uitzonderlijke verlichting. Een van zijn eerste ontwerpen, de Bulb tafellamp, werd in 1966 opgenomen in de designcollectie van het Museum of Modern Art in New York. Dat gaf meteen het startschot voor Maurer. Door de groeiende bekendheid was Ingo Maurer bijna verplicht een tweede filiaal in New York uit de grond te stampen. Ondertussen is het bedrijf van Ingo Maurer en zijn team enorm gegroeid en werken er meer dan zestig mensen. Het Duitse label heeft zich intussen ontwikkeld tot een toonaangevende en internationale producent en heeft meerdere iconische designstukken op zijn naam staan.

Ingo Maurer en team

Tot zo’n vijftien jaar na de lancering van Ingo Maurer ontwierp Maurer de lampen voor zijn collectie zelf. Vanaf 1980 begon het bedrijf enorm snel te groeien en sindsdien werkt Maurer met een team van jonge ontwerpers en ontwikkelaars. Ondertussen zijn dat er al meer dan zestig. Enkele van deze ontwerpers zijn de Italiaanse Raffaele Celentano en de Duitse Axel Schmid. Toch blijft Maurer zelf de grootste ontwerper van het bedrijf. Een collectie die dit duidelijk laat zien is de Zettel’z serie van Ingo Maurer. Deze lampen geven je de kans om je mooiste herinneringen boven de tafel op te hangen. De I Ricchi Poveri, Dew Drops en Campari series zijn daar ook een mooi voorbeeld van. Het mag wel duidelijk zijn dat Ingo Maurer bijzondere items op de markt brengt.

Fantasie voor volwassenen

Ondanks dat hij een opleiding genoot als typograaf en grafisch ontwerper heeft hij als geen andere uitvinder zo veel toewijding aan licht getoond. Tot nu toe heeft Ingo Maurer meer dan 120 verschillende lampen, hanglampen, tafellampen, vloerlampen, wandlampen en verlichtingssystemen ontworpen. Hij ziet de gloeilamp als de perfecte belichaming van de samenkomst van nijverheid en poëzie. Aan creativiteit geen gebrek bij Ingo Maurer. Het resultaat van zijn ontwerpen is keer op keer speels en origineel. Toch blijven ze luchtig doordat de materialen en composities zo zorgvuldig gekozen zijn. Die luchtige speelsheid zie je terug in al zijn ontwerpen. Neem nu bijvoorbeeld de I Ricchi Poveri Toto tafellamp. Let op de subtiele knipoog naar onze jeugd door de typische Disney oortjes.

Ingo Maurer’s engeltjes

De bekendste reeks uit de Ingo Maurer collectie is ongetwijfeld de Birdie serie. Steeds aanwezig zijn de engelvleugeltjes, die elke keer opnieuw die sprookjesachtige sfeer creëren in je interieur. De Lucellino Tisch tafellamp, uit de Lucellino collectie, is de grootste klassieker van Ingo Maurer. Dit ontwerp bestaat al sinds 1992 en is erg geliefd door zijn dunne voet en authentieke lichtbron. Maar het ontbreken van een armatuur is een belangrijk aspect van het ontwerp. Doordat de lamp slechts door twee ijzerdraadjes verbonden wordt met de voet, kan je hem buigen hoe je maar wil en is het mogelijk om de lamp een unieke vorm te geven. De Birdie hanglamp werd zo’n tien jaar later ontworpen, maar is ook een echt prachtexemplaar. De engeltjes zweven door je ruimte en ook hier kun je zelf de laatste hand leggen aan de vorm van de ijzerdraadjes. Je kunt hem strak laten of gaan voor een opgekruld springerig effect! Alle vleugeltjes van de Birdie collectie worden met de hand gemaakt waardoor elke lamp dus eigenlijk uniek is.

Ingo Maurer bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Ingo Maurer. Dat betekent dat wij alle producten van Ingo Maurer kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.