Iittala textiel

Met het textiel van Iittala kun eenvoudig een andere sfeer geven aan iedere plek, ongeacht hoeveel ruimte je hiervoor hebt. De collectie bestaat namelijk uit verschillend textielwaar. Denk hierbij aan kussens, plaids, handdoeken en kussenhoezen. Textiel van Iittala is te herkennen aan de grafische prints met onder andere fruit en dier soorten erop. Gezien deze prints zorgen voor verschillende uitstralingen, kun je er alle kanten mee op. Daarbij kun je bij de meeste producten kiezen uit meerdere kleuren, waaronder veel zwart, geel en grijs, maar ook kleuren als geel en bruin komen aan bod. Of je nu gaat voor een klein accent met een kussen op de bank of een grote plaid voor op de vloer, met het textiel van Iittala kun je het zo gek maken als je zelf wil.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-8 van 8 producten Sorteren op 1-8 van 8 producten Terug naar boven

Iittala: van glasfabriek tot internationaal design

Al sinds 1881, meer dan 140 jaar geleden dus, is Iittala aanwezig in de wereld van design. Het merk begon met een glasfabriek in het Finse dorpje Iittala. Glas is tot op de dag van vandaag het gene wat Iittala vormt als merk. Hun uitzonderlijke expertise met betrekking tot kleur, innovatie en duurzaamheid op het gebied van glasproductie is nergens anders te vinden. Dit zorgt dan ook voor een noemenswaardige collectie Iittala glazen. Daarnaast heeft Iittala zich weten te ontwikkelen op andere vlakken van woonaccessoires. Ook de Iittala servies collectie is de moeite waard om door te nemen. Hierbij komt de ervaring in porselein, keramiek en uiteraard glas mooi naar voren. Gelukkig blijft het merk innoveren en uitbreiden wat mede deze prachtige textiel collectie heeft opgeleverd.

Legendarisch textiel uit de Oiva Toikka collectie

Het grootste deel van het Iittala textiel assortiment is te danken aan Oiva Toikka, één van de grootste namen in de Finse glaskunst. Iittala heeft dan ook een hele collectie aan de ontwerper gewijd. De Iittala Oiva Toikka bestaat uit servies, woondecoratie, dienbladen en textiel. Naast zijn talent voor glaswerk was hij veel bezig met andere kunstzinnige uitingen. Zo zijn de grafische prints die op het textiel te vinden zijn, geïnspireerd op zijn tekeningen. De ontwerper is helaas overleden in 2019, maar gelukkig is er nog genoeg te vinden in zijn archieven. Na het jarenlang maken van kunst, kunnen we niet anders dan hem een echte design legende te noemen. Zo haal je met een product uit de Oiva Toikka collectie niet alleen een woonaccessoire in huis, maar ook een kunstwerk.

Iittala textiel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle textiel producten van Iittala kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.