Naar boven

House Raccoon

De oprichters van het Belgische designmerk House Raccoon hebben een enorme voorliefde voor de natuur en dat uit zich in de woonaccessoires waar zij hun collectie mee verrijken. Hun manier van werken speelt hier ook een belangrijke rol in. Bij elk designproduct dat ze verkopen, planten ze een boom. Zo proberen ze de natuur minder te belasten en ondertussen de interieurbranche van nieuwe natuurlijke producten te voorzien. Het assortiment van House Raccoon staat in het teken van woonaccessoires die leuk zijn om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Dienbladen, geurstokjes, bloempotten en vazen zijn handig in gebruik, laten een woonruimte heerlijk ruiken en fleuren een interieur op. Het leuke is wel dat elk product met de hand wordt gemaakt waardoor ze stuk voor stuk een uniek karakter hebben. Heb jij al een mooi product van House Raccoon op het oog?

Flinders is dealer van

Het verhaal achter House Raccoon

In 2017 hebben Anneleen Durnez en Nathan Noëth het merk House Raccoon opgericht. Dit duo houdt ervan om dingen te maken en dit vooral te combineren met alles uit de natuur. Bij het merk House Raccoon hebben ze zowel de natuur als interieurdesign hoog in het vaandel staan. Elk product wordt in België gemaakt op de sociale werkplaats Mivas in Lier. Op deze manier dragen ze niet alleen hun steentje bij aan het milieu, maar krijgen deze mensen ook de kans om te werken en hun passie te verwerken in de ontwerpen. Op basis van de kwaliteiten van elke medewerker proberen ze van hem of haar een echte vakman te maken. Doordat House Raccoon de producten lokaal maakt, zorgen ze ervoor dat het milieu minder vuil wordt.

House Raccoon denkt na over het milieu

Anneleen en Nathan vinden het behoud van de natuur zeer belangrijk en proberen op alle mogelijke manieren hieraan bij te dragen en op in te spelen. Daarom helpen ze herbebossingsprojecten over de hele wereld door bij elk verkochte product een boom te planten. Ze hebben al verschillende projecten gedaan in onder andere Ghana en Ethiopië. Op dit moment werken ze samen met de organisatie Trees for the Future. Deze Amerikaanse organisatie helpt gemeenschappen wereldwijd bij het planten van bomen en probeert ondertussen een einde te maken aan de honger en armoede in Afrika. Inmiddels hebben ze ruim 100.000 bomen via samenwerkingen over de hele wereld mogen planten. Een merk met een doordacht en goed verhaal, toch?

House Raccoon bij Flinders

Flinders is officieel dealer van House Raccoon. Dat betekent dat wij alle producten van House Raccoon kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van House Raccoon en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij House Raccoon. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van House Raccoon veilig en vertrouwd online bestelt.