Naar boven

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Gispen blaast nieuw leven in klassiekers

Gispen Home Collection (voorheen NgispeN) heeft een korte, maar bijzondere historie. Willem Hendrik Gispen begon in 1916 met het ontwerpen en vervaardigen van designmeubels. W.H. Gispen was zowel ontwerper als ondernemer. Het zal je dus niet verbazen dat het bedrijf zich onder zijn leiding ontwikkelde tot de eerste Nederlandse fabriek waar stalen buismeubilair in series werd gefabriceerd. Deze meubels waren voornamelijk gericht op woning- en kantoorinrichting. Gaandeweg richtte Gispen zich steeds meer op kantoormeubilair en minder op woninginrichting. Maar in 2008 werd de Gispen Home Collection gelanceerd. Deze nieuwe collectie werd speciaal ontwikkeld voor design in huis en biedt onder andere ‘Dutch Design’ tafels, stoelen, kasten en verlichting. De ontwerpen van Richard Hutten, die tevens creatief directeur is van dit label, vormen de basis van de collectie. Bestaande klassiekers worden een nieuw leven ingeblazen door talloze bekende ontwerpers, zoals Gerrit Rietveld, Michael Young, James Irvine, Fabio Novembre, W.H. Gispen, Wim Rietveld, Dick van Hoff, Maarten Baas en Jerszy Seymour.

Gispen Berlage: een tikkeltje vreemd

Op het eerste gezicht ogen de producten uit de Gispen Berlage serie een tikkeltje vreemd. Het aparte vlechtenspel trekt zijn aandacht. De Gispen Berlage stoel is een ode aan de grootmeester. De invloeden van Berlage zijn goed zichtbaar in deze stoel. Het frame is van massief hout en de zitting is met de hand bespannen. Deze serie heeft ook een kruk: de Gispen Berlage kruk. In de kleuren blauw, rood en zwart is deze kruk verkrijgbaar. Woonkamer, kinderkamer of toch een andere ruimte? De kruk past in iedere ruimte. Hij is 36 centimeter breed, 36 centimeter diep en 45 centimeter hoog. Niet alleen in huis, maar ook in openbare ruimtes kunnen de producten uit de Gispen Berlage serie schitteren.

Gispen Berlage bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Gispen. Dat betekent dat wij elk product uit de Gispen Berlage collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit de Gispen Berlage serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Gispen Berlage product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.