Naar boven

Fritz Hansen design

Het designmerk Fritz Hansen bestaat al sinds 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit van een meubelproducent tot een gevestigde naam in de designwereld. In de jaren 30 begon Hansens zoon, Christian E. Hansen, te experimenteren met het stoombuigen van hout, wat later een van hun grootste successen zou worden. In diezelfde periode ging Fritz Hansen een samenwerking aan met ontwerper Arne Jacobsen. Hij is de bedenker van de wereldberoemde Mier stoel, die geïnspireerd is op een mier die overeind staat op zijn achterpoten. Een ander, minstens zo bekend, ontwerp van Arne Jacobsen is de Vlinderstoel.

Dé Fritz Hansen voetenbanken maken je blij

De Fritz Hansen Egg Foot Stool voetenbank is gemaakt voor de Egg Chair loungestoel van Fritz Hansen zoals je misschien al had verwacht. Door deze voetenbank kan je in elk geval je benen omhoog leggen. Dat verdienen ze soms ook wel na een drukke dag op werk. Net als de loungestoel kun je uiteraard deze voetenbank ook laten bekleden in tal van onderstaande stof- en leersoorten. Hoe leuk is het om een passende voetenbank bij je loungestoel te hebben? De voetenbank heeft een breedte van 56 centimeter, een diepte van 40 centimeter en een hoogte van 37 centimeter. Als je je in deze stoel begeeft voel je je echt als een koning of koningin.

Fritz Hansen voetenbanken bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij alle Fritz Hansen voetenbanken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar specifieke Fritz Hansen voetenbanken en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Fritz Hansen voetenbank, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.