Naar boven

Fritz Hansen: van houtbewerker naar designlabel

Het designlabel Fritz Hansen kent een lange en rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de jaren die daarop volgenden, opende hij een meubelproductiebedrijf en een werkplaats. De doorbraak voor Fritz Hansen kwam in de jaren 30 toen zoon Christian E. Hansen begon te experimenteren met het stoombuigen van hout. Veel beroemde stoelen zijn op deze manier ontstaan, zoals de Mier stoel en de Vlinderstoel. Ook andere ontwerpen uit deze periode zijn nog steeds ongekend populair, zoals de Fritz Hansen lampen. Fritz Hansen haalt hiermee het beste van de vorige eeuw naar onze tijd.

Fritz Hansen Ro: even helemaal in je eigen wereld

Herken je dat gevoel dat je jezelf even wilt afsluiten van van alles en nog wat? Gewoon even in je eigen wereld dromen. Op de Fritz Hansen Ro JH1 Chair loungestoel designers selection kan dit. Het lijkt alsof de stoel je wilt omarmen als je erin gaat zitten. Er is veel energie gestoken in de vorm van deze stoel. De vorm is geïnspireerd op het menselijk lichaam. Het doel van de ontwerper was om een stoel te maken die comfortabel en mooi was. De schoonheid is terug te zien in de slanke en elegante stoel en comfort vind je terug in de zachte kussens. De stoel is ontworpen door Jaime Hayon. Deze loungestoel heeft een breedte van 80 centimeter, een diepte van 97 centimeter en een hoogte van 113 centimeter. De zithoogte is 43 centimeter en helt een beetje naar achteren. De zitting van deze stoel is afgewerkt in twee verschillende stofsoorten. Om het niet te ingewikkeld te maken, is er een prachtige designers selection gemaakt met negen standaardcombinaties.

Fritz Hansen Ro bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij alle producten uit de Fritz Hansen Ro  collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze serie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.