Naar boven

Schaapjes op het Droog(e)

Het Nederlandse Droog werd in 1993 opgericht door Renny Ramakers en Gijs Bakker om de aandacht te vestigen op design van eigen bodem. En dat is de heren goed gelukt! Een eerste presentatie vond plaats op de meubelbeurs in Milaan onder de naam Droog. De naam kwam voort uit de filosofie dat het concept van de producten belangrijker is dan de vormgeving. Tegelijkertijd is het een verwijzing naar de Nederlandse nuchterheid. In de loop der jaren is Droog uitgegroeid tot een van de bekendste voorbeelden van Dutch Design en de producten worden overal ter wereld geëxposeerd. Populair zijn de theedoeken met Hollandse prints en het behang uit de Rijksmuseum DNA collectie. Maar ook een Droog lamp is een gewild item. Niet gek, want Droog werkt inmiddels samen met grote namen als Hella Jongerius, Richard Hutten en Marcel Wanders. Daarnaast blijft dit merk tegelijkertijd een podium voor jong Nederlands talent.

Droog lamp met voorbeeldfunctie

Een Droog lamp is de perfecte uitvoering van de Nederlandse uitspraak ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. De Hang on Easy lampenkap is er het juiste voorbeeld van. Heb je ergens in huis een peertje hangen waar je al jaren tegenaan kijkt? Met deze Droog lamp maak je er in no-time een sjieke hanglamp van. De bolvormige kap schuif je over het peertje et voilà, een designlamp aan je plafond! En wat dacht je van de Slow Glow tafellamp? De lichtbron in deze Droog lamp is ondergedompeld in vet. Door de hitte van de lichtbron zal het vet smelten en de lamp waardoor hij na verloop van tijd steeds meer licht en warmte afgeeft. Deze Droog lamp is wat ons betreft het perfecte voorbeeld van een experimenteel, Hollands ontwerp.

Heel veel Droog lampen

Soms is één Droog lamp simpelweg te weinig. Dan neem je er toch gewoon 85? Met de Droog 85 Lamps LED ben je in één keer klaar. Dankzij de gigantische bundel van 85 connectoren, snoeren en peertjes krijg je het idee van een kroonluchter, maar dan net een beetje anders. Gelukkig bestaat deze Droog lamp uit 85 LED-lichtbronnen van 1,5W per stuk, zodat de energierekening niet uit de klauwen loopt. Vind je dit allemaal veel te overweldigend en wil je een kleine, bescheiden Droog lamp in huis? Kijk dan eens naar de LED-lichtbronnen van dit merk. Zowel de Lampion Light One als de Lampion Light Two is een moderne lampion met E27 fitting en LED-technieken. Die draai je dus met een gerust hart in je bestaande verlichting voor een kleine portie ‘Droog lamp’ in huis.

Droog lamp bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Droog. Dat betekent dat wij iedere Droog lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Droog lamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Droog lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast lampen heeft Droog onder andere ook prachtige theedoeken en behang uit de Rijksmuseum DNA collectie.