Naar boven
Sorteren op

1-1 van 1 producten

Design van Design House Stockholm

Het Zweedse designmerk werkt zowel met gevestigde als onbekende ontwerpers. De focus ligt op het ontwikkelen van fantastische producten en niet op de naamsbekendheid. Design House Stockholm heeft de ambitie om de beste Scandinavische collectie en ontwerpen te verzamelen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een stoel, kruk of tafel. De collectie is veelzijdig en het designmerk is altijd op zoek naar een unieke toevoeging. Het merk verwijst met ‘Scandinavisch’ naar een filosofisch en esthetisch perspectief in plaats van naar aardrijkskunde en nationaliteit. Design House Stockholm heeft ontwerpers met verschillende nationaliteiten in hun netwerk. De elementen samen resulteren in een verzameling van designklassiekers met een tijdloze aantrekkingskracht en kwaliteit die tijdelijke trends doorstaan.

De Ram fauteuil van Design House Stockholm

Het ontwerpersduo Frederik Frag en Emma Marga Blanche is geïnspireerd door de textieldetails en de wereld van mode. In hun studio in Stockholm maken zij zelf prototypes en experimenteren ze met verschillende materialen. Textiel wordt gebakken in de oven en houtfineer kan worden voorzien van textiele naden. De meubels worden geboren uit inspiratie of een experiment met één of meerdere materialen. Soms leidt een experiment tot een nieuwe manier om meubels te maken. De Design House Stockholm Ram fauteuil is tot nu toe een van hun meest klassieke ontwerpen voor het merk. De inspiratie voor de fauteuil kwam van een alledaagse nylon rugzakje. Het ontwerpersduo vond het leuk dat het textiel van het tasje makkelijk oprolbaar is en je het vervolgens met kleine gespjes kan bevestigen. De fauteuil is (gelukkig) niet gemaakt van nylon, maar van leer, essenhout en stof. Naast het leuke verhaal achter de Ram zit hij ook nog eens heerlijk.

Design House Stockholm fauteuils bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Design House Stockholm. Dat betekent dat wij alle Design House Stockholm fauteuils kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.