Naar boven

Cole & Son Ardmore

De Cole & Son Ardmore serie is een samensmelting van twee culturen. Aan de ene kant die van de Engelsen met hun rijke behangtraditie en aan de andere kant de Afrikaanse met een traditie van prints geïnspireerd door de omgeving. Deze combinatie levert een kleurrijke en stijlvolle collectie op die in elk huis waar dan ook ter wereld prachtig zal staan. Neem bijvoorbeeld het Savuti behang. Tekeningen van verschillende dieren, bloemen en planten uit het Chobe National Park in Botswana zijn hierop afgebeeld. Omdat de natuur vele kleuren kent, van neutrale tot felle tinten, komt ook het behang in verschillende kleuropties voor. Zo weet je zeker dat er behang tussen zit dat bij het kleurpalet van jouw interieur past.

Cole & Son, al langer dan een eeuw

Dit Engelse bedrijf is opgericht in 1875 in Noord-Londen. In een wijk die toentertijd bekend stond om de talloze printbedrijven in de buurt. Het waren er wel 190. Nu, bijna 150 jaar later, bestaat het merk nog steeds. Het is een bijzonder verhaal. Waar het begon met handmatig blokprinten is het meegegroeid met alle technologische ontwikkelingen en is het een modern bedrijf geworden. Ze hebben geweldige projecten op hun naam staan zoals behang ontwerpen voor Buckingham Palace en het Houses of Parliament. Deze rijke geschiedenis zie je terug in de stijlvolle ontwerpen die het merk in haar assortiment heeft. Ze hebben een hele uitgebreide collectie met vele verschillende stijlen. Voor de Ardmore collectie hebben ze bijvoorbeeld een uitstapje naar Afrika gemaakt.

Cole & Son Ardmore serie met een Afrikaans tintje

Voor deze serie werkte Cole & Son samen met Ardmore Ceramic Art, een keramiekstudio uit Zuid-Afrika. Dit merk verkoopt objecten van keramiek waar talloze elementen uit de Afrikaanse flora en fauna in zijn verwerkt en allemaal met de hand beschilderd. Ze staan bekend om hun rijke design en kleuren. Nu heeft Cole & Son het mogelijk gemaakt deze prachtige handschilderingen te bewonderen op je eigen muur. Ze hebben een diverse collectie ontworpen met drukke onregelmatige prints, zoals het Singita behang, maar ook regelmatige patronen zoals het Narina behang. Elk behang is ook in diverse kleuren verkrijgbaar. Zo kun je voor verschillende ontwerpen in deze collectie terecht. Een combinatie van twee prints in dezelfde ruimte werkt trouwens ook vaak goed. Je hoeft voortaan niet meer naar Afrika om van de tropische natuur te genieten.

Cole & Son Ardmore bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Cole & Son. Dat betekent dat wij alle producten uit de Cole & Son Ardmore collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.  

Cole & Son
Filters
Subcategorie
Productsoort
Prijs
>>
<<
   
Update
Kleur
Op voorraad